Tıbbı ve Aromatik Haberler

Bu Yıl 1700 Tarım Danışmanı Alınacak

Bu Yıl <b>1700 Tarım Danışmanı Alınacak</b>

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin yeni bir destek açıkladıklarını belirterek, bu destek sayesinde bu yıl 412 ziraat odası ve üretici örgütünde bin 700 tarım danışmanı istihdam edileceğini bildirdi.

Çelik, yazılı açıklamasında, 1 Ocak’tan itibaren meydana gelen aşırı sıcak, kar yağışı, dolu, don, fırtına, heyelan, hortum, kuraklık, sel, su baskını, şiddetli rüzgar, yangın, yıldırım düşmesi gibi nedenlerle 69 ilde, 493 ilçede, 12 bin 604 köyde, 532 bin 232 çiftçiye ait 15 bin 722 dekar kapalı alan ile 24 milyon 94 bin 291 dekar açık alanın zarar gördüğünü ifade etti.

Bugün yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile gıda, tarım ve hayvancılık il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca tespiti yapılan yüzde 30 ve üzeri zarar gören üreticilerin borçlarının yüzde 3 faizle bir yıl ertelendiğine dikkati çeken Çelik, sene başından sonuna kadar ülke genelinde meydana gelen veya gelebilecek afetlerin zararlarının borç erteleme kapsamı içinde olduğunu vurguladı.

Faruk Çelik, bugün yayımlanan başka bir karar ile de tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin yeni bir destek açıkladıklarına işaret ederek, “Bakanlar Kurulu kararı ile 2016 yılında 412 ziraat odası ve üretici örgütünde bin 700 tarım danışmanı istihdam edilecek. Her bir tarım danışmanı için 30 bin lira ödenecek. Her bir ziraat odası veya üretici örgütü en fazla 5 tarım danışmanı istihdam edebilecek. Bakanlar Kurulumuzun her iki kararının da üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İşte Faruk Çelik’in bahsettiği ve Resmi Gazetede yayımlanan karar

karar