Tıbbı ve Aromatik Haberler

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları 30 Haziran

<b>Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)</b> Başvuruları 30 Haziran

Çiftçi Kayıt Sistemi, çiftçilerin 2019 üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları başlamış olup başvurular 30 Haziran 2019 tarihinde sona erecektir.  "Bu doğrultuda çiftçiler, 2019 yılına ilişkin ÇKS başvurularını Eylül 2018 - 30 Haziran 2019 tarihleri arasında yapacaklardır.

Çiftçi Kayıt Sistemi, çiftçilerin 2019 üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları başlamış olup başvurular 30 Haziran 2019 tarihinde sona erecektir.  “Bu doğrultuda çiftçiler, 2019 yılına ilişkin ÇKS başvurularını Eylül 2018 – 30 Haziran 2019 tarihleri arasında yapacaklardır.

Üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için, istenilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2019 tarihine kadar bağlı bulundukları İl / İlçe Müdürlüklerine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi… vb. gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değildir.

ÇKS başvurularında, üreticilerin ziraat odalarından “Çiftçi Belgesi” alma zorunluluğu bulunmaktadır. Üreticilerin 2019 yılı ÇKS başvurusu için il ve ilçe müdürlüklerine ibraz edecekleri çiftçi belgelerinde ‘2019 ÇKS başvurusu için geçerlidir’ ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir.

İlginizi çekebilir: Çiftçimiz kazanacak

Üreticilerimiz ÇKS başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için istenilen belgeleri İl / İlçe Müdürlüklerinden temin edeceklerdir.

Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri önemle duyurulur.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne nasıl kayıt olunur?

ÇKS başvurusu için gerekli belgeler ve ilk kez başvuru yapacakların dikkat etmesi gerekenler, başkasının tarlasını ekenin başvurusu nasıl yapılmalı ve uzun süredir başvuru yapmayan çiftçilerin kayıt yenilemesi nasıl yapılacak? Devletin verdiği mazot, gübre ve ya buzağa desteğinden yararlanmak için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne yani ÇKS’ye kayıt olmak gerekmektedir. 2019 yılı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kayıtları alınan çiftçilerin, devletten destek alabilmek adına başvuruları başladı. Kayıtlar e-devlet üzerinden de yapılabildiği gibi şahsen de başvuru yapılmaktadir. İşte binlerce çiftçinin başvuru yaptığı Çiftçi Kayıt Sistemi hakkındaki detaylar ve ÇKS kayıt işlemleri…

2019 Çiftçi Kayıt Sistemi‘ne nasıl kayıt olunuyor?  ÇKS başvurusu için gerekli belgeler ve kayıt işleminin detayları hanberimizde. Tarımın ve çiftçinin desteklenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere çeşitli destekler vermektedir. Bu desteklerden yararlanmak için ise Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırmak gerekmektedir. Kayıtlı olanların ise her yıl kayıtlarını yenilemeleri gerekmektedir. ÇKS kayıt işlemi sırasında çeşitli belgeler istenmektedir. İlk kayıt olanlar ve ya başkasının tarlasını ekenler ya da akrabalarının tarlalarını kiralayanlar çiftçi kayıt sistemine kayıt olmalılar. Bu sisteme kayıt olmak çok önem arz etmektedir. Hibe desteği, kredi ödemeleri, vs. gibi hususlarda bu sistemde kayıtlı bulunmak bir zorunluluktur. Haberimizde çiftçilerimiz için önem arz eden ÇKS hakkındaki genel bilgileri bulabilir ve “Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) evraklar ve koşullar nelerdir?” sorlarının detaylarını öğrenebilirsiniz. İşte konu hakkındaki detaylar….

ÇKS kayıt sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden de kolayca gerçekleştirilebiliyor.