Tıbbı ve Aromatik Haberler

Çocukları için Destek istedi Ziraat Odası Onun İçin Sera Kurdu

Çocukları için Destek istedi <b> Ziraat Odası Onun İçin Sera Kurdu <b>

Burdur'da 3 çocuk annesi Sultan Kara, çocuklarının eğitimini karşılamak için Ziraat Odasından yardım istedi. Oda Kara'ya sera kurdu, 3 çocuk annesi sebze yetiştirip satıyor.

Burdur merkeze bağlı Kumluca Köyü’nde oturan ve çalışmayan Sultan Kara, inşaat işçisi eşi maddi sıkıntıya girip 2’si lise, diğeri ilkokulda okuyan çocuklarının eğitim masrafları ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekince, girişimci olmaya karar verdi.

Burdur Ziraat Odası’na başvuran Sultan Kara, arazisinde örtü altı sebze yetiştirmek istediğini belirterek yardım talebinde bulundu. Ziraat Odası’nın fikir desteği verdiği Sultan Kara, 1 dönümlük arazisine sera kurdu. Yaklaşık 5 ay önce faaliyete geçirdiği serasında salatalık, domates ve biber yetiştirmeye başlayan Kara, bunları pazarlarda satarak ev ekonomisine katkı sağlamaya ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarına destek vermeye başladı.

‘FİKREN DESTEK VERDİK’

Sultan Kara’nın serayı kurmasına destek veren Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, “Bu bölge seracılığa kavuşursa Burdur tarımında çok önemli bir etkisi olacaktı. Biz de kadın çiftçimize fikren destek vererek sera kurmasını sağladık” dedi. Bölgenin sera iklimi açısından uygun olduğunu kaydeden İbrahim Demir, Sultan Kara’nın üretiminde mükemmel sonuç elde ettiğini vurguladı.

‘3 ÇOCUK OKUTUYORUM’

Sultan Kara da “Ziraat Odası başkanımızın desteği ile bu işe başladım. Manevi desteğini her zaman hissettik. Sürekli yanımda oldu. Her sıkıntımda aradım, geldi, baktı ve sonuçta başarılı olduk. 3 çocuk okutuyorum. Ürünlerimi pazartesi, salı ve cuma günleri pazarda kendim pazarlıyorum” diye konuştu.

 

Kaynak:tarimpusulası.com