Tıbbı ve Aromatik Haberler

Kadınlara yönelik “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” Kursu

Kadınlara yönelik “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” Kursu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bursa'da kadınlara yönelik "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" eğitimi düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bursa’da kadınlara yönelik “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” eğitimi düzenlendi.

Barışmanço Kültür Merkezinde düzenlenen eğitime yüzü aşkın kadın çiftçi katılıyor. İki gün sürecek eğitim sonunda, kadınlara hem fidan hem de katılım belgesi verilecek.

Bakanlık Basın Yayın Şube Müdürü İlknur Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin Orman ve Su İşleri Bakanlığının çok önem verdiği bir konu olduğunu belirtti.

Türkiye’nin tıbbi ve aromatik bitkiler açısından dünyada çok önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Göktaş, “Ülkemiz tıbbı ve aromatik bitkiler açısından dünya üzerinde çok önemli bir paya sahip. Farklı iklim çeşitleriyle ekolojik olarak da oldukça zengindir. Kökeni yüzlerce, binlerce yıla dayanan şifalı bitkilerden binlercesine ev sahipliği yapmaktayız. Üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada tıbbı ve aromatik bitkiler olarak çok büyük çeşitliliğe sahip, cennet bir ülkeye sahibiz.” ifadelerini kullandı.

“Hedef odun dışı orman ürünlerinde 5 milyar dolarlık ihracat”

Göktaş, 20 yüzyılda tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin geri planda kaldığını aktararak, şunları kaydetti:

“Sentetik ilaç sanayisinin gelişmesi nedeniyle 20’nci yüzyılda tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geri planda kaldı. Ancak günümüzde tıbbı ve aromatik bitkilere olan ilgi çoğalmıştır. Bakanlığımızda tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve ihracatın arttırılması için çalışmalarına başlamıştır. Dünya üzerinde 110 milyar dolarlık tıbbı ve aromatik bitki pazarı varken, bu pazardaki payımız halen 650 milyon dolar civarındadır. Hedefimiz Cumhuriyetin yüzüncü yılı olan 2023’de odun dışı orman ürünlerinde 5 milyar dolar ihracat yapmayı başarmak.”

Şifa Toprakta !

Kaynak: haberler.com