Tıbbı ve Aromatik Haberler

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilme Programı

Tarımda <b>Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilme</b> Programı

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında geliştirdiği projeyle birinci olan Esra Özdin'in kaz çiftliği düzenlenen törenle açıldı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca başlatılan, Şekerbank'ın desteği, KOSGEB ve İŞKUR'un iş birliğiyle yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada "Kaz Yetiştiriciliği" projesiyle birinci olan Esra Özdin'in çiftliği düzenlenen törenle açıldı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Beypınar köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı ile kadın çiftçilere yönelik çalışmaların kadınlar için bir şans ve fırsat olduğunu söyledi.

Bu fırsatların kadınlar tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Civelek, kadınların sosyoekonomik konumlarını geliştirecek, aile içlerindeki rollerini güçlendirecek çalışmalar ile kadınların daha güvenli bir geleceğe adım atmalarını amaçladıklarını kaydetti.

Kadınların yaşam kalitelerini iyileştirerek, refah seviyelerini arttırmaları için gayret gösteriklerini aktaran Vali Civelek, “Amaç toplumsal yaşamın her alanında kadınlarımızın konumlarının güçlendirilmesidir. Kadınlarımızın yaratıcı ve güçlü yönlerini ortaya çıkaracak öz güvenlerini geliştirecek, cesaretlendirecek, yüreklendirecek, girişimcilik ruhu kazandıracak, iş sahibi olmalarını sağlayacak fırsatlar sunan bakanlığımıza şükranlar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise Türkiye’de her alanda güzel açılımlar yapıldığını bildirdi.

Türkiye’de proje yapma kültürünün oluştuğunu anlatan Minsolmaz, Kırklareli’nin de tarım ve çiftçilikte önemli kentler arasında olduğuna işaret etti.

Kırklareli’nin ahilikten ari bir bölge olduğunu anımsatan Minsolmaz, süt üretiminde Kırklareli’nin önde gelen illerden olduğunu vurguladı.

“Kadın çiftçilere yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Halil İbrahim Gül ise, bakanlık olarak kadın çiftçilere yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kadınların girişimci ruhlarını ortaya çıkarmaya özen gösterdiklerini aktaran Gül, özellikle kırsal kesimdeki çiftçilere önem verdiklerini kaydetti.

“Kaz Yetiştiriciliği” projesini hazırlayan Esra Özdil‘e teşekkür eden Gül, bu tür projelerin rol model olduğunu vurguladı.

Bu tür projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gül, şunları kaydetti:

“Bu tür projeler özellikle kırsal kesimdeki çiftçilerimiz için önemli. Bakanlık olarak kadın çiftçilere yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz. Birçok kadın çiftçimizi girişimci yaptık, hatta bazıları belediye başkanı bile oldu. Biz bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Özellikle genç kadın çiftçilerimize yönelik çalışmalar başlatacağız. Kadınların toplumda farkındalıklarını ortaya koymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Daha sonra, Esra Özdin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci ile Şekerbank Kırklareli Şube Müdürü Hakan Deniz, bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Özdin’e plaket takdim etti.

Buradaki programın ardından Özdin’in kaz çiftçiliği düzenlenen törenle açıldı.