Tıbbı ve Aromatik Üniversiteler

Celal Bayar Üniversitesi – Alaşehir Meslek Yüksekokulu

Celal Bayar Üniversitesi – <b>Alaşehir Meslek Yüksekokulu</b>

Alaşehir Meslek Yüksekokulu, iki yıllık eğitim öğretim hizmeti vermek üzere, 19.06.1986 tarihinde kurulmuştur. Eğitim programları, özellikle tarımsal üretim ve kooperatifçilik konularında ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulunda, Bağcılık, Kooperatifçilik, Laboratuvar Teknolojisi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Organik Tarım ve Bitki Koruma Programlarında Örgün Öğretim (ÖÖ.); Kooperatifçilik, Laboratuvar Teknolojisi ve Bitki Koruma Programlarında da İkinci Öğretimde (İ.Ö) eğitim ve öğretim verilmektedir.

Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı 1999-2000 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Programda, üç kadrolu öğretim elemanı görev yapmaktadır. Ayrıca farklı uzmanlık alanlarındaki dersler için üniversite bünyesinde görev yapan öğretim üyelerinden de destek alınmaktadır.

Programın Amacı

Gıda, ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan Tıbbi Bitkilerimizin korunması, kültüre alınması, özelliklerinin tespiti için gerekli yardımcı teknik personelin yetiştirilmesi düşüncesi ile bu program açılmıştır. Şu an için bu konuda eğitim veren ilk program olma özelliğine sahiptir.

Programda Okutulan Dersler

Akademik Personel

Yrd.Doç.Dr.Tamer KUŞAKSIZ
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı (Program Sorumlusu)
Öğr.Görv. M. Özhan KALAÇ
Öğr. Görv. Bengü TÜRKYILMAZ
Öğr. Görv. Ummahan ÖZ

Laboratuvarlarımız

2 adet laboratuvarımız bulunmaktadır: Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Laboratuvarı, Herbaryum

Bilimsel Etkinliklerimiz

Kazanılan derece: 2 Yıllık Ön Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

Meslek yüksekokulu mezunları sınavsız geçmekte olup, diğer liselerden mezun olan öğrenciler YGS 6 sınavıyla kabul edilecektir.

Yeterlilik koşulları ve kuralları: Öğrencilerin tüm derslerden geçerli notları almaları, stajlarını başarı ile tamamlamaları ve %70 devam koşulunu sağlamaları gerekmektedir.

Program profili: Tarım kuruluşlarının hepsinde; bitkisel materyal üretim ve değerlendirilmesinde, sentetik ve doğal ilaç endüstrisinde,kozmetik sektörde,baharat –bitkisel çay sektöründe hem açık alan hem de laboratuvar ortamında görev alacak nitelikli insan gücü yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Mezunların isdihdam profilleri (örneklerle): Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programını bitiren ön lisans mezunları;tüm Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde,Tarımsal Araştırma Enstitülerinde ve Belediyelerde, bitkisel üretim ve değerlendirme çalışmalarında yardımcı eleman olabilirler. Meslek özellikle kendi işini kurmak isteyenler için nitelikli aktar dükkanı açmaya çok uygundur.Tıbbi bitki üreten,ilaç yapan özel kuruluşlar çalışmak için idealdir. Bunların dışında Güzellik ve aromaterapi yapan merkezler iyi birer iş alanlarıdır. Ayrıca meslek etiği bağlamında tedavi amaçlı üretimlerde, eczacı, kimyacı ve doktorlarla ortak çalışmalara girilebilir.

Üst derece programlarına geçiş: Ziraat Fakültelerinin Bitkisel Üretim ve Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümlerine DGS sınavı ile geçiş yapıp, lisans öğrenimlerini tamamlama olanakları bulmaktadır

Okulun öğrencisiyseniz; lütfen sizden sonra bu bölümü bu okulda okuyacak arkadaşlarınız için, aşağıdaki yorum alanından bölümünüzün yeni öğrencilerini bilgilendirebilir, yönlendirebilirsiniz.

Diğer Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü olan üniversiteler hakkında bilgi edinin