Tıbbı ve Aromatik Blog

Buğday Çimi içmek için 6 neden!

<b>Buğday Çimi</b> içmek için 6 neden!

Buğday çimi, ortak buğday bitkisinin taze filizlenmiş ilk yapraklarından elde edilen bir gıdadır. Yiyecek, içecek ya da besin takviyesi olarak tüketilir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Buğday çimi, ortak buğday bitkisinin taze filizlenmiş ilk yapraklarından elde edilen bir gıdadır. Yiyecek, içecek ya da besin takviyesi olarak tüketilir. Bu süper içeceğin kullanımı uzun zamandan beri yaygındır. Dünyada çeşitli yaşlanma, hastalık, cilt problemleri ve diğer pek çok sağlık problemi arasında ağrı için kullanılmaktadırlar . Buğday çimini de toz halinde de bulabilirsiniz.

Her gün buğday çimi içmeniz gereken nedenlerden bazıları;

Klorofil açısından çok zengindir

Buğday çimi suyu önemli bir kan oluşturucu olan yüzde 70’e kadar klorofil içerir. Bir çalışma, buğday çimi klorofilinin, bir kan bozukluğu olan talasemi hastalarında ihtiyaç duyulan kan transfüzyonu sayısını azalttığını göstermiştir.

Doğal bir şifacıdır

Buğday çimi suyu etkili, doğal bir şifacıdır, çünkü A, B-kompleksi, C, E, I, K vitaminleri gibi tüm gerekli mineralleri içerir. Buğday çimi, protein yapı taşları için gerekli besin maddelerini de içerir. amino asitler.

İlginizi çekebilir: Avokado Yaprağı Çayı Faydaları ve Hazırlanışı

Kilo kaybına yardımcı olur

Klorofilinin kilo kaybı üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Bir çalışma, günlük olarak klorofil de dahil olmak üzere yeşil bir bitki zar takviyesi alan kişilerin, bunları tüketmeyen bir gruba göre daha fazla kilo kaybına maruz kaldıklarını göstermiştir. Araştırmacılar ayrıca  zararlı kolesterol seviyelerini azalttığını da ekledi.

Glutensizdir: Buğday tohumu tanelerden önce hasat edildiği için glutensizdir.

Buğday çimi, cilt için iyidir

Buğday çimi suyunun mükemmel bir cilt temizleyici olduğu ve besleyicilerin ciltten emilebileceği bulunmuştur. Buğdayın suyunu 15 ila 20 dakika boyunca bir ılık su banyosunda ihtiyaç duyulan alanların üzerine dökün, ardından soğuk suyla durulayın.

Buğday çimi suyu ayrıca havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerden daha güçlü bir detoksifikasyon maddesi olarak da bilinir. Onlar da onlarca eser element ve enzim ile birlikte 13 temel olanlar da dahil olmak üzere tam spektrum vitamin ve mineral içerir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler