Tıbbı ve Aromatik Blog

Grip olmamak için bu 5 gıdayı tüketin

<b>Grip olmamak için</b> bu 5 gıdayı tüketin

Grip, insanların en çok karşılaştıkları rahatsızlıklardan biridir. Semptomlar, yüksek ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, günlük hayatınıza bir engel oluşturabilecek kas ağrısıdır.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Grip, insanların en çok karşılaştıkları rahatsızlıklardan biridir. Semptomlar, yüksek ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, günlük hayatınıza bir engel oluşturabilecek kas ağrısıdır. Her ne kadar bu hastalık Aralık ve Şubat ayları arasında yoğunlaşsa da, yayılımı Ekim ayında artmaktadır.

Bu gıda maddeleriyle kendinizi mevcut virüslerden koruyabilirsiniz. Sağlıklı besinler ve esaslar taşıyan bu gıda maddeleri, bağışıklık sistemini güçlendirmenize de ayrıca yardımcı olacaktır.

Kendimizi grip olmaktan korumak için bu besin maddelerini tüketebilirsiniz

Yapraklı Yeşiller

Bağışıklığınızı artırmak için yeşiller en iyi anlaşmadır. Tüm bağışıklık güçlendirici elemanlar olan C vitamini, A, E, güçlü bir antioksidan yumruk ve folat gibi temel besinleri sağlarlar. İnfluenza virüsünü önlemek için ıspanak, lahana ve brokoli eklediğinizden emin olun.

Turunçgiller

Meyvelerin tüm sağlık takviyesi unsurları ile gizlendiği evrensel bir gerçektir. Narenciye meyveleri, bağışıklığınızı artıracak olan C vitamini ve antioksidanlarla doludur. Sağlıklı kalmak için portakal, limon, misket limonu, domates, çam elması veya diğer narenciye meyvelerinden bu sihirli iksirden bir bardak aldığınızdan emin olun .

Sarımsak

Onları yiyecek-tatlandırıcı bir ajan olarak tanıyor olabilirsiniz, ancak yüzyıllardır çeşitli rahatsızlıklar için alternatif tıpta kullanılmıştır . Grip olan kişiler üzerinde yapılan araştırma, sarımsak tüketiminin bağışıklığı arttırdığını ve ayrıca semptom şiddetini azalttığını göstermiştir. Grip ilk belirtileri sarımsak yeme bağışıklık artırıcı etkileri nedeniyle kesin bir grip dövüş silahı olacaktır.

Yulaf ezmesi

Her zaman bir kase yulaf ezmesi yulaf lapası hazır olmanızın sebebi vardır. Yulaf ezmesi, diğer bütün tahıllar gibi, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren bir E vitamini kaynağıdır. Ayrıca, polifenol antioksidanların yanı sıra bağışıklık güçlendirici beta-glukan lifini de içerdiği bilinmektedir.

 

Kaynaklar »»
Diğer Haberler