Tıbbı ve Aromatik Blog

Şerbetçiotu kansere yardımcı olabilir (!)

<b>Şerbetçiotu</b> kansere yardımcı olabilir (!)

Şerbetçiotu ile ilgili yeni bir çalışma yapıldı. İddia antikanser asitler içerebileceği özellikleri olabilir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Şerbetçiotu ile ilgili yeni bir çalışma yapıldı. İddia antikanser asitler içerebileceği özellikleri olabilir.  Araştırmacılar şerbetçiotu ve anti-enflamatuar özelliklerinden yararlanmak için çalışıyorlar ve yakında bu bitkilerden ayıklamak yerine laboratuvarda sağlıklı şerbetçiotu bileşiklerini üretmek mümkün olabileceğini belirtti.

Araştırmacılardan, Idaho Üniversitesi’nden Kristopher Waynant  “Şerbetçiotundan sağlıklı kimyasal özü, ilk olarak ilgi duydukları özel bileşikleri ayrılmış olup olmadığını belirlemek”için çalışmalarımız devam ediyor. Bilim adamlarının şerbetçiotu’ndan doğru bileşikleri almasını sağlamak için, çalışmayı yönlendiren Waynant, onları sıfırdan yapmalarını öneriyor.

Şerbetçiotu’nun sağlıklı kimyasal özü

Laboratuvarda özellikle humulonlar ve lupulonlar gibi bileşik bileşiklerinin nasıl en verimli şekilde geliştirilebileceğini araştırıp, Humulonlar hem anti-enflamatuar hem de antikanser özellikleri içeren alfa asitlerdir, lupulonlar da önemli olan ve sağlıklı etkiler yaratan beta asitler olduğunu ve bira yapımının ham maddesi olduğunuda hatırlattı.

Her ne kadar tıbbi bir bitki, bira yapımında kullanılıyor olsada, içip içilmemesi ile ilgili kimseyi yönlendirmek istemeyiz. Daha sağlıklı içecek tarifler ile vücudunuzu daha zinde tutabilirsiniz!

Bu tekniklerin güçlü kanser hücresi öldürücüleri oldukları ve lösemi hücrelerinin deneylerde kemiğe yapışmasını önledikleri de belirtildi. Teoride, bu asitler kanserle mücadele tıbbı haline getirilebilir , ancak, uygulamada bunun zor olabileceğini, araştırmacılar söyledi. Bilim adamları ilk olarak doğru asitleri şerbetçiden aldıklarından emin olmalılar.

Bu asitlerin sıvı kromatografisi kullanılarak ayrılmasıyla yapılabilir, ancak bu yöntemin doğru olması için sonuçların analitik standartlarla karşılaştırılması gerekir. Sorun, burada tek tek bileşikler için henüz bir standart hale gelmemekte. Sorunu çözmek için Waynant, laboratuardaki iki asidi sentezlemeye çalışıyor.

Kaynaklar »»