Tıbbı ve Aromatik Haberler

Bitkiye dönüşen ambalajlar, yumurta kartonları

<b>Bitkiye dönüşen</b> ambalajlar, yumurta kartonları

George Bosnas, bitkiye dönüşen ambalajlar üzerinde çalışılarak yumurta kartonu konseptini geliştirdi. Yunanistan merkezli tasarımcı, BIOPACK. Geri dönüşüm sistemlerinde başka problemler de var:

Bitkiye dönüşen ambalajlar dan önceki haberimizde bitkiye dönüşen gazeteyi biliyoruz, bilmiyorsak eğer hemen tıklıyoruz, Bitkiye Dönüşen Gazete duydunuz mu? Bu konsept yumurta kartonu, biraz ustalıkla paketlemenin israf yerine rejeneratif olabileceğini göstermektedir.

Bu yeni ambalaj türünü çöp yerine arka bahçenize dikilecek şekilde tasarlanmıştır; malzemeye gömülü baklagil tohumlarının büyümeye başlaması, toprağın sağlığını iyileştirmesi ve kirin havadan daha fazla karbon tutmasına yardımcı olmaktadır.

“Geri dönüşüm önemlidir ama para, zaman ve elektrik maliyeti”

George Bosnas, bitkiye dönüşen ambalajlar üzerinde çalışılarak yumurta kartonu konseptini geliştirdi. Yunanistan merkezli tasarımcı, BIOPACK. Geri dönüşüm sistemlerinde başka problemler de var: Bazen, geri dönüşüm kutularından toplanan ürünler, Çin’in düşük kaliteli geri dönüşüm ürünlerini ithal etmeyi bırakması durumunda uyum sağlamakta zorlanan şehirler olduğu gibi aslında geri dönüştürülmüyor. Geri dönüştürüldüklerinde, daha düşük dereceli bir malzemeye “döndürülmüş” olabilirler. Bazı girişimler bu sorunları çözmeye çalışmak yerine, Bosnas geri dönüşüm sistemini tamamen atlamak için bir fırsat gördü.

Yunanistan’da yumurta kartonları genellikle plastik!

Dairesel bir tasarım yarışması için tasarlanan paket, basit bir yumurta kartonu ortaya çıkaran Bosnas, çoğu zaman çöpte biten ortak bir maddeye odaklanmak istedi. (Yunanistan’da yumurta kartonları genellikle plastikten yapılır; ABD’de, kartonların sıklıkla kağıttan yapıldığı durumlarda, kompostlama erişimi olan bir kişi geri dönüşümün önüne geçmek istiyorsa bir kartonu kompostlayabilir.) Ambalaj, kağıt hamurundan, undan yapılır. nişasta ve baklagil tohumları. Kullanımdan sonra, toprağa ekilir ve sulanır sonra tohum filizlenir.

Bosnas, “Baklagilleri seçtim çünkü doğada azotlu gübreler olarak kullanılıyor” diyor.

Bitkiler toprağı daha sağlıklı yapar. Bosnas iklim değişikliğine odaklanmamasına rağmen, ürününün ek bir faydası olabilir: toprağa depolanan karbon miktarını artırmak. Araştırmalar baklagillerin toprakta diğer bitkilerden % 30 daha fazla karbondepolayabildiğini göstermektedir . Çiftliklerde, toprak sağlığını iyileştirmek için diğer yöntemlerin yanı sıra baklagiller yetiştiren “rejeneratif tarım” savunucuları, bu tekniklerin iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir araç olduğunu savunuyor.

Bu işlerin çoğu çiftlikte oldu, ama arka bahçelerde de olabilirdi.Bu tür bir paketlemenin geleneksel alternatiflerin yerini ne kadar alabileceği ya da birinin yeni bir konteyner yerleştirmek için bir avluya sahip olmadığı veya oda bittiği zaman ne olacağı açık değildir. Ancak bunun gibi bir şey, bazı uygulamalar için işe yarayabilir, tıpkı mimar William McDonough gibi diğerleri, güvenli bir şekilde ayrıştırılacak yolun kenarına sıkıca sarılabilecek ambalaj konseptinden bahsetti. Bosnas, zaten potansiyel üreticilerle görüştüğünü söylüyor.

Ayrıca geri dönüşümden daha iyi bir deneyim olabileceğinin altını çizdi. “Biyobozunur olmaktan çok daha fazlası” olmasının yanında, bitkilerin paketlemeden büyümesini izlemek gerçekten eğlenceli ”diyor.

Kaynak: haber: Fastcompany, fotoğraf: George Bosnas