Tıbbı ve Aromatik Blog

Ağız kokusundan bitki çayı ile kurtulun!

Ağız kokusundan <b>bitki çayı</b> ile kurtulun!

Ağız kokusu, günlük yaşamı olumsuz etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Ağız kokusundan bitki çayı kullanarak doğal yollarla kurtulabilirsiniz.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Ağız kokusundan bitki çayı kullanarak doğal yollarla kurtulabilirsiniz. Ağız kokusu, günlük yaşamı olumsuz etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Ağız kokusunu doğal yollarla hafifletebilmek için bitki çaylarından yararlanabilirsiniz.

Ağız kokusundan bitki çayı ile kurtulabilirsiniz

Nane Çayı: Nane, ferahlatıcı etkisiyle ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olabilir. Nane çayı düzenli olarak tüketildiğinde ağızdaki kötü kokuları maskeleyebilir.

Maydanoz Çayı: Maydanoz, içerdiği klorofil sayesinde ağız kokusunu nötralize edebilir. Maydanoz çayı, ağız içi bakterileriyle savaşarak taze bir nefes sağlayabilir.

Adaçayı Çayı: Adaçayı, antiseptik özellikleri ile ağızdaki bakterileri azaltabilir ve kötü kokuyu gidermeye yardımcı olabilir. Adaçayı, içeriğindeki uçucu yağlar ve antiseptik özellikler sayesinde ağızdaki kötü kokuların azalmasına yardımcı olabilir. Adaçayı çayı düzenli olarak tüketildiğinde ağız hijyenini destekleyebilir.

Zencefil Çayı: Zencefil, sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra ağız kokusunun azaltılmasına da yardımcı olabilir. Zencefil çayı, sindirimi kolaylaştırarak ağızdaki kötü kokuların önüne geçebilir. Zencefil çayı, içeriğindeki bileşenlerle taze bir nefes sağlama konusunda yardımcı olabilir.

Papatya Çayı: Papatya çayı, anti-enflamatuar etkisiyle ağız içindeki tahrişi azaltabilir ve ağız kokusunu hafifletebilir.

Unutmayın ki ağız kokusu ciddi sağlık problemlerinin bir belirtisi olabilir, bu nedenle uzun süreli ve kronik ağız kokusu sorunu yaşıyorsanız bir diş hekimi veya sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Bitki çaylarına ek olarak, ağız hijyenine dikkat etmek, düzenli diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak da ağız kokusuyla mücadelede yardımcı olabilir.

Ağzınızdaki kokular bıkkınlık verdiyse bu formüller tam size göre…

AĞIZ KOKUSU İÇİN BİTKİ ÇAYI

  • Biberiye çiçekleri,
  • Sıcak su,
  • 1 adet limon

Biberiye Çayı Yapılışı

Biberiye çiçekleri kaynar suyun içine atılır. İçine 1 adet limon dilimlenerek eklenir. Bu karışım 20 dakika bekletilir. Sürenin sonunda karışım sıkılarak su elde edilir. Elde edilen bu su biraz daha dinlendirildikten sonra sabahları aç karnına ve yemek sonrası bir fincan içilir.

Diğer bitki çayları için Tıbbi ve Aromatik İçecekler sayfasına bakmadan geçmeyiniz

Ağuz Kokusu

AĞIZ KOKUSU İÇİN GARGARA

MALZEMELER:

  1. Menekşe çiçekleri,
  2. Maydanoz,
  3. Nane ruhu

Gargara Hazırlanışı

Menekşe çiçekleri ve maydanoz bir miktar suyun içinde 10 dakika kaynatılır. Elde edilen karışım süzülür. Bu suya bir miktar nane ruhu katılarak bir gün bekletilir. Bu suyla rahatsızlığınız devam ettiği sürece yemeklerden önce ve sonra gargara yapabilirsiniz.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler