Tıbbı ve Aromatik Blog

Domates özü mide kanseri için yeni tedavi olabilir mi?

<b>Domates özü</b> mide kanseri için yeni tedavi olabilir mi?

Yeni bir çalışma, domateslerin midenin kanser hücrelerinin büyümesini ve malign klonlamasını durdurarak, ölümcül hastalığı tedavi etmenin yeni yollarını önleyebileceğini belirtti.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Domates özü mide kanseri için yeni tedavi yöntemi olabilir mi? Yeni bir çalışma, domateslerin midenin kanser hücrelerinin büyümesini ve malign klonlamasını durdurarak, ölümcül hastalığı tedavi etmenin yeni yollarını önleyebileceğini belirtti. Araştırmacılar, kanser hücresi hatlarını engelleme yetenekleri için bütün domates ekstrelerini incelediler ve incelediler.

Yeni bir çalışma, Domates özü midenin kanser hücrelerinin büyümesini ve malign klonlamasını durdurarak, ölümcül hastalığı tedavi etmenin yeni yollarını önleyebileceğini belirtti. Araştırmacılar, kanser hücresi hatlarını engelleme yetenekleri için bütün domates ekstrelerini incelediler ve incelediler.

Mercogliano Onkoloji Araştırma Merkezi

İtalya’daki Mercogliano Onkoloji Araştırma Merkezi’nde (CROM) araştırmacı olan Daniela Barone, “Antitümöral etkileri, likopen gibi spesifik bileşenlerle ilgili görünmüyor, ancak domateslerin bütünüyle düşünülmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

Çalışmaya göre, San Marzano ve Corbarino domates çeşitlerinin domates özü ekstraktları kanserli hücrelerin büyüme ve klonlama davranışını geciktirdi. Tedavi tüm domates ekstreleri ile yapıldığında, anahtar süreçler göç etme yeteneklerini caydırmaktan etkilenmiştir.

Hücre döngüsü

Hücre döngüsü, retinoblastoma ailesi proteinlerinin ve spesifik hücre inhibitörlerinin modülasyonu yoluyla geciktirildi ve nihayetinde, kanser hücresi ölümü, apoptoz yoluyla indüklendi.

İtalya’daki Siena Üniversitesi profesörü Antonio Giordano, “Sonuçlarımız, sadece kanser önleme ortamında değil, aynı zamanda geleneksel terapilerle birlikte destekleyici bir strateji olarak spesifik besin maddelerinin potansiyel kullanımının daha fazla değerlendirilmesini gerektiriyor” dedi.

Domates suyu hazırlama ve faydaları hakkında bilgi edinin

Barone, “Farklı türler, belirli bir neoplazmın farklı aşamalarında farklı etkiler gösterebilir” dedi.

Gastrik kanser, dünya çapında en sık görülen kanserlerde 4 numaradır. Bunun nedenleri genetik, Helicobacter pylori enfeksiyonu ve doymuş ve füme gıdaların tüketimi gibi yeme bozuklukları olabilir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler