Tıbbı ve Aromatik Blog

Kalbiniz için zararlı 6 Gıda – Dünya Kalp Günü

<b>Kalbiniz için zararlı 6 Gıda</b> – Dünya Kalp Günü

Kalbiniz için tehlikeli 6 gıda bilgisi paylaşacağız. Ayrıca Dünya Kalp Gününüz kutlu olsun.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Kalbiniz için zararlı 6 gıda bilgisi paylaşacağız. Ayrıca Dünya Kalp Gününüz kutlu olsun. Bizim en hayati organımız kalp, ama eğer birisine sizin için en iyi şekilde nasıl kalbinize bakılacağını sorarsanız, muhtemelen belirli yiyecekleri yemenin kalp rahatsızlığı riskini azaltacağını söyleyecektir.

Yeme alışkanlıklarınız değiştirmeniz zor . Peki, eğer kalbiniz tehlikedeyse? Doktorlar bile ne yediğinizi dikkat etmenizi önerir. Kalp sağlığınızı sabote eden ve beslenmeniziden uzak tutmanız gereken 6 gıda için okumaya devam edebilirsiniz.

Kalbiniz için zararlı: İşlenmiş Etler

İşlenmiş etler, tuzlar, nitritler veya başka koruyucular kullanılarak korunanlardır. Bunlar sosisli jambon, hindi, bologna ve tavuk da dahil olmak üzere sosis, (gayrimüslimler için domuz pastırması) sosis, salam ve diğer Şarküteri etleri içerir. Uzun süreli yapılan araştırmalar işlenmiş etlerde bulunan yüksek seviyeli tuz ve koruyucu maddelerin, kalp için en kötü et türlerini oluşturan sorunların bir parçası olduğunu bulmuştur.

Kalbiniz için zararlı: Bisküviler

Kabarık bisküviler ve kurabiyeler hidrojene yağ içerir ve hatta tek bir parça, sağlıklı bir kalp için önerilenin ötesinde bir 3 gram trans yağ içerebilir. Aynı tarçınlı rulolar, dondurulmuş turtalar vb. İçin de geçerlidir.

Kalbiniz için zararlı: Dondurma

Popüler Dondurma Markalarının çoğu, kalbiniz için zararlı olan Doymuş yağ, trans yağ ve kolesterol içerir. Ancak, tek bir gıda, kalp sağlığınızı tehlikeye atamaz. Porsiyon kontrolü ve sıklığı, en sevdiğiniz Dondurma’nın tadını çıkarmanın anahtarlarıdır.

Kalbiniz için zararlı: Asitli içecekler ve şekerli meyve suları

Diyetlerimizde en fazla eklenen şeker kaynağı besinlerden değil, içeceklerden elde edilir. uzmanlar, eklenmiş şekerin yüksek olduğu diyetlerin, tüm bunlar kalp hastalığı için risk faktörleri olan obezite, inflamasyon, yüksek kolesterol ve diyabete katkıda bulunarak büyük bir tehdit olabileceğini söylüyor.

Kalbiniz için zararlı: Kızartılmış gıdalar

Birçok çalışma, kızartılmış yiyeceklerin, örneğin patates kızartması, kızarmış tavuk ve kızartılmış atıştırmalıkların tüketimini, kalp hastalığı riskini artırıyordu. Geleneksel kızartma yöntemleri, trans yağları, kötü tipte kolesterolü yükseltmek ve iyi olanı düşürmek için gösterilen bir yağ türünü oluşturur.

Kalbiniz için zararlı: Domates sosu ve ketçap

Kan basıncı ve kalp sağlığınıza gelince, çeşniler önemlidir. Sunulan soslar ve dipsler, yemek kaşığı başına 200 miligram tuz taşır ve bu da diyetinizde sodyum yığınları anlamına gelir! Ve patates kızartmasını batırdığınız ketçap size büyük zararlar verebilir.

Şimdi, hangi yiyecekleri ne kadar yiyeceğinizi ve hangi yiyecekleri sınırlandıracağınızı biliyorsunuz. Kalbiniz için sağlıklı beslenerek riskten uzak olacaksınız! Sağlıklı yemek tarifleri için tıklayınız.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler