Tıbbı ve Aromatik Blog

Kaliteli Çikolata Aroması için Stresli Kakao Ağaçları!

Kaliteli Çikolata Aroması için <b>Stresli Kakao Ağaçları!</b>

Son araştırmalar, kakao ağaçları stresli koşullara maruz kaldığında, çikolata tadında olumlu bir değişikliğe yol açabileceğini öne sürdü.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol
Kaliteli çikolata aroması için son araştırmalar, kakao ağaçları stresli koşullara maruz kaldığında, çikolata tadında olumlu bir değişikliğe yol açabileceğini öne sürdü. Stresli koşullarda yetişen kakao ağaçları daha kaliteli çikolata aroması üretir.
Çikolatanızın tadı daha da zenginleşse, kaliteli çikolata aroması şaşırtıcı olmaz mıydı? Son araştırma, kakao ağaçları stresli koşullara maruz kaldığında çikolatanın lezzetinde olumlu bir değişikliğe yol açabileceğini öne sürdü.

Strese yanıt olarak, ağaçlar hasarı önleme potansiyeli olan ve ayrıca fasulyelerin kalite özelliklerini değiştirebilecek antioksidanlar üretir. Araştırmaya göre, kakao ağaçları yetiştirmek için kullanılan tarımsal yöntem, o kadar önemli değil.

Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bitki yetiştirilmesi ile ilgili, Buz çözücü kimyasallar bitkilere zarar verir mi? yazısı ilginizi çekebilir.

Kakao Ağaçları Nerelerde Yetişir?

Kakao ağaçları genellikle ekvatorun yakınında sıcak ve nemli iklimlerde yetiştirilir. Bu ağaçlar, karışık bahçelerde, havayı soğutabilen ve hayati gölge sağlayan diğer ağaç ve bitki türleri ile birlikte yetiştirilir. Tarımsal ormancılık olarak bilinen sistem düşük stresli bir ortam sağlar, topraktaki besinleri artırır ve yer altı suyu seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Kakao, 4-8 metre boyunda ebegümecigiller familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü. Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir.

Kakao ağacının meyvalarından çıkarılan taneler, kakao unu haline gelinceye kadar birçok işlemlerden geçirilir. Bunun için yapılan ilk işlem, kakao tanelerini meyvalarından ayırmaktır. Bundan sonra, taneler, ekşitilmek üzere, özel bir fırında bekletilir. Çünkü ekşiyen tanelerin üzerindeki kabuğu çıkarmak daha kolay olur. Taneler kabuklarından da ayrıldıktan sonra, içi su dolu büyük kazanlara doldurulur, iyice temizlenene kadar karıştırıla karıştırılak yıkanır. Taneler küflenmesin diye, güneşe serilip kurutulur.

Suyla, ya da sütle pişirilmiş kakao da, kakaodan yapılan çikolata da çok besleyicidir. Bir fincan kakao ile bir çörek, ya da bir dilim ekmek güzel bir kahvaltı olabilir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler