Tıbbı ve Aromatik Blog

Sadece Su İçmeyin!

Sadece Su İçmeyin!

Sadece su içmeyin! Kelimesi sizi biraz ürkütmüş olabilir. Ancak yazımızın devamında konunun detayları ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol
Sadece su içmeyin! Kelimesi sizi biraz ürkütmüş olabilir. Ancak yazımızın devamında neden ”Sadece Su içmeyin!” kelimesinin detayları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olacaksınız.
Tekrarlanan tıbbi tavsiye ve öneriler,sizi çok fazla su tüketmeye hatta su içebilmek için farklı yöntemlere itmiş olabilir. Doğru hidrasyon, sağlıklı olmanın anahtarıdır. Vücudumuzun büyüklüğüne ve eforuna bağlı olarak vücudumuzun günde 1½ litre ile üç litre arasında bir suya ihtiyacı vardır.Bu ihtiyacı karşılamak özellikle kış aylarında terleme oranı daha düşük olduğundan daha zor olabiliyor.

Su insan vücudunda pek çok şey yapar, eklemleri yağlar, vücudun etrafındaki besinleri taşır ve vücut ısısını ve sindirimini düzenler. Ayrıca güzellik uzmanları, bol miktarda su içmenin, cildinizi parlaklığına sebep olacağını ve  cildin korunmasına yardımcı olduğuna inanmaktadır.Daha sağlıklı cilde sahip olmanın anahtarı su tüketmekten geçiyor.

Ancak, su şişenize meyve ve sebzeler eklemeye başlarsanız, gün boyusu tüketmek daha daha keyifli bir gelebilir. Meyveler ve sebzeler kimi zaman daha fazla su taşırlar. Su oranı %95’ten fazla olan salatalık, marul, kabak ve turp gibi sebzeler bulunmaktadır.

Bakınız: Serinleten detoks suları tarifleri

Peki diyetinizi suya dayanıklı sebzeler ile nasıl daha  sağlıklı hale getirebilir ve nasıl daha fazla su tüketebilirsiniz. Araştırmalar gösteriyorki meyve ve sebzelerin vücudu bir bardak sudan iki kat daha etkili bir şekilde hidrate edebiliyor.

Bu nedenle, bütün salatalık (100 g ağırlığında ve yüzde 96 su), sadece 100 ml’nin altında sıvı (sadece bir bardağın dörtte birinden fazlası) verebilir. Sadece bu su bakımından zengin diyetler, besinler ve su sunarken beslenmenize yardımcı olur.

Özellikle yaz aylarında,su tüketimi alışkanlığınızı daha da zevkli hale getirmek için içeceklerinizi daha da lezzetli hale getirmek için, su şişenize iki, marul, limon ve diğer sebzelere dilimlenmiş salatalık ekleyerek vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına da yardımcı olabilirsiniz.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler