Tıbbı ve Aromatik Blog

Akçaağaç şurubu Alzheimer ile mücadelede yardımcı olabilir

<b>Akçaağaç şurubu</b> Alzheimer ile mücadelede yardımcı olabilir

Saf akçaağaç şurubu özü, Alzheimer hastalığında bulunan hasar türlerine karşı beyin hücrelerini korumaya yardımcı olabilir, Hint kökenli bir kişi de dahil olmak üzere araştırmacılar iddia etmişlerdir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Saf akçaağaç şurubu Alzheimer ile mücadele etmede yardımcı olabilir: Çalışma’da Saf akçaağaç şurubu özü, Alzheimer hastalığında bulunan hasar türlerine karşı beyin hücrelerini korumaya yardımcı olabilir, Hint kökenli bir kişi de dahil olmak üzere araştırmacılar iddia etmişlerdir. Toronto Üniversitesi’nden Dr. Donald Weaver’ın yaptığı bir araştırmada, akçaağaç şurubunun bir ekstresinin, beyin hücrelerinde bulunan iki tip proteinin yanlış katlanmasını ve kümelenmesini engellemeye yardımcı olabileceğini bulmuşlardır. beta amiloid ve tau peptid.

Hücresel proteinler düzgün bir şekilde katlanmadığında ve bir araya toplandığında, Alzheimer ve diğer beyin hastalıklarının patogenezinde yer alan plağı biriktirir ve oluştururlar.

Mikroglial beyin hücresi fonksiyonu

Texas State Üniversitesi’ndeki araştırmacılarla birlikte Rhode Island Üniversitesi tarafından yürütülen bir başka çalışma, saf akçaağaç şurubu ekstraktının beta amiloid proteinlerinin fibrilasyonunu (karışıklığı) engellediğini ve kemirgenlerin mikroglial beyin hücrelerinde nöroprotektif etki gösterdiğini gösterdi. Bilim adamları mikroglial beyin hücresi fonksiyonundaki azalmanın Alzheimer hastalığı ve diğer nörolojik problemlerle ilişkili olduğunu bulmuşlardır.

Yanı sıra: Tarçın bitkisinin de bu şekilde araştırmaları devam etmekte, Tarçın bitkisinin faydalarını öğrenmediniz mi hala?

Akçaağaç şurubu özü

Araştırmacılar, akçaağaç şurubu ekstresinin, Alzheimer’ın yuvarlak solucan modelinin yaşam süresini uzattığını da belirtti.

“Yeşil çay, kırmızı şarap, çilek, kurkumin ve nar gibi doğal gıda ürünleri Alzheimer hastalığıyla mücadeledeki potansiyel faydaları için araştırılmaya devam ediyor” diyor ikinci çalışmayı yürüten Rhode Island Üniversitesi’nden Navindra P Seeram.

Seeram, “Ve şimdi, ön laboratuvar bazlı Alzheimer hastalığı çalışmalarında, Kanada’dan gelen akçaağaç şurubunun fenol bakımından zenginleştirilmiş ekstreleri, kırmızı şarapta bulunan bir bileşik olan resveratrol’e benzer nöro-koruyucu etki gösterdi” dedi.

“Ancak, bu ilk bulguları teyit etmek için daha fazla hayvan ve nihayetinde insan çalışmaları gerekecektir” dedi.

Ön Bulgular

Bu ön bulgular, akça ağaç özünden doğrudan gelir onu benzersiz bir tamamen doğal bir ürün yapma saf akçaağaç şurubu doğal özelliklerine son birkaç yılda yapılan destek keşifler yardımcı sağlık yararları , araştırmacılar söyledi.

“Zaten akçaağaç, bazıları anti-enflamatuar özelliklere sahip 100’den fazla biyoaktif bileşiğe sahip olduğunu biliyoruz. Beyin sağlığı en son keşif konusudur ve akçaağaç şurubunun bu alanda sahip olabileceği potansiyel faydalar hakkında daha fazla şey öğrenmek için sabırsızlanıyoruz, ” diyor. Quebec Akçaağaç Şurubu Üreticileri Federasyonu Başkanı Serge Beaulieu Alzheimer hastalığı ilerleyici, nörodejeneratif bir hastalıktır. yavaş yavaş hafıza kaybıyla günlük işleyişi bozan hastalık.

Kaynak: Çalışmalar, ABD San Diego’daki Amerikan Kimya Derneği’nin yıllık toplantısında sunuldu .

Kaynaklar »»
Diğer Haberler