Tıbbı ve Aromatik Blog

Şifalı Bitkilerle Gargara, Uçucu Yağ ve Bitki Suyu Nasıl Yapılır?

Şifalı Bitkilerle <b>Gargara, Uçucu Yağ ve Bitki Suyu</b> Nasıl Yapılır?

Kısaca bahsecedeğimiz basit yöntemler ile uçucu yağ ve bitki suyu olarak Şifalı Bitkiler ile bitkisel tedavi için bitkileri gargara, uçucu yağ, bitkisel yağlar, ve bitki suyu haline getirerek kullanabiliriz.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Şifalı Bitkilerle Gargara, ağız bakımının en önemli tamamlayıcısı olarak görülen gargara, diş fırçalamanın ardından ağızda kalan mikroorganizmaların tam olarak temizlenmesini sağlama amacıyla kullanılır. Dışarıdan satın alınabilen gargaralar kimyasallar nedeniyle kimileri tarafından tercih edilmeyebilir. Hazır gargaraları kullanmak istemeyenler evde kolaylıkla gargara yapabilirler.

Kısaca bahsecedeğimiz basit yöntemler ile uçucu yağ ve bitki suyu olarak Şifalı Bitkiler ile bitkisel tedavi için bitkileri gargara, uçucu yağ, bitkisel yağlar, ve bitki suyu haline getirerek kullanabiliriz.

Şifalı Bitkilerle Gargara Yöntemi

Ağız yaraları, diş ağrıları, diş eti bölgesinde meydana gelmiş iltihaplanmalar, boğaz ağrıları ve boğaz enfeksiyonlarında gargara yöntemi kullanılabilir. Haşlayarak veya kaynatarak demleme yöntemiyle hazırlamış olduğunuz şifalı bitki çaylatı ile gargara yapılır.

Şifalı Bitkiler ile Uçucu Yağ Yöntemi

Bitkilerin aktif bileşenidirler; belirgin bir aroma içermektedir. Genellikle ağrılı bölgelere uygulanır. 10 Damla uçucu yağ, 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte iyice karıştırılır. Bu sayede cildin tahriş olmasının önüne geçilir. Hızlı bir şekilde bozulma özelliğine sahip olduğu için uçucu yağ yöntemi ile hazırlanan şifalı bitkiler az miktarlarda hazırlanıp hızlı bir şekilde tüketilmelidir.

Şifalı Bitkiler ile Bitki Suyu Yöntemi

Bitki, narinciye sıkacağı, mikser veya blenderda püre şekline getirilinceye kadar parçalara bölünebilir. Hazırlanmış olan püre bir tülbent içerisine konarak sarılır ve suyu iyice çıkartılır. Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken bazı bitkilerin hazırlanmadan önce ısıtılma gereksinimi olduğudur.

Neden Şifalı Bitkilerle Gargara Yapmalıyız?

Diş eti iltihabı, ağız yaraları gibi ağız ve diş sağlığı hastalıklarında bitkilerin antibakteriyel özelliklerinden faydalanmak gerekir. Bu tip durumlarda en sık kullanılan bitkileri  yazımızda bulabilirsiniz.

Limon Gargarası: Limon suyu içerisindeki bileşenler sayesinde  gargara yapıldığı takdirde ağız içininin dezenfekte edilmesini sağlar.

Itır çiçeği Gargarası: ıtır şurubu ile gargara yapılabilir yada yaprakları ezilerek sürülebilir.

Papatya Gargarası: Papatyayı  direk çay olarak içebilir yada gargara yaparak faydalanabilirsiniz.

Soğan Gargarası: Soğanı kaynatıp bu su ile gargara yapılır.

Erik Gargarası: Eriği yiyebilir yada kaynatarak suyu ile gargara yapabilirsiniz.

Fesleğen Gargarası: Fesleğeni eserek yaraların üzerine sürebilirsiniz

Hatmi Gargarası: 3 tutam hatmi, 2 bardak suda kaynatılarak, tülbentten süzülür ve gargara yapılır. 3 – 4 damla da oksijenli su damlatılırsa daha iyi sonuç verir.

Kasık otu Gargarası: Kasık otu da ağız yaralarına iyi gelen bitkiler arasındadırçayı veya şurubu içilir

Gül Gargarası: Çiçeğin yapraklarını çiğneyerek kullanabilir yada gül yağını bir fincan suya damlatıp gargara yapabilirsiniz.

Koyun otu Gargarası: 2 bardak suya, 3-4 kaşık ufalanmış bitki konur, 20 dk kaynatılıp süzülür, sıcak olarak gargara yapılır.

Adaçayı Gargarası: 1 bardak suya, 10-12 gr adaçayı konur, 10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır. 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr adaçayı konur, içerisine limon doğranır, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Kenevir Gargarası: 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, 1 günde yudum yudum içilerek tüketilir.

Karadut Gargarası: Kara dut ağız yaraları tedavisinde bilinen en iyi meyvedir. kara dutu yiyebilir yada ezerek yaralara sürebilirsiniz. çok iyi sonuç verecektir.

Kadın tuzluğu (sarı çalı) Gargarası: Meyveleri yendiği takdirde ağız yaralarında faydalıdır.

Kara Dut şurubu Gargarası: Karadut şurubunu yaraların üzerine sürebilirsiniz.

Kaynaklar »»

Etiketler 30 Eylül 2019

Diğer Haberler