Tıbbı ve Aromatik Blog

Stres azaltıcı bitkisel çaylar ile strese veda edin

<b>Stres azaltıcı</b> bitkisel çaylar ile strese veda edin

Stres, kimsenin istemediği ama herkesin sahip olduğu birşey. Genelde yorucu bir çalışma, istikrarsız bir ilişki veya finansal zorluklar gibi birçok sonuçtan kaynaklanabilir. Büyük soru şu; bundan nasıl kurtuluruz?

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Stres azaltıcı bitkisel çaylar ile strese veda edin. Stres, kimsenin istemediği ama herkesin sahip olduğu birşey. Genelde yorucu bir çalışma, istikrarsız bir ilişki veya finansal zorluklar gibi birçok sonuçtan kaynaklanabilir. Büyük soru şu; bundan nasıl kurtuluruz? Meditasyon yapmak, düzenli egzersiz yapmak ve hatta bir ruh sağlığı uzmanıyla konuşmak gibi pek çok teknik olabilir. Bununla birlikte, stresle baş etmenin daha kolay ve sağlıklı yollarının olduğunu biliyor muydunuz?

Bitkisel çaylar, stresi tedavi etmenin doğal etkili bir yolu olarak kullanılabilir.

Vücudunuza ihtiyaç duyduğu huzuru vermek için doğal bir yatıştırıcı ve aynı zamanda rahatlatıcı bir içecek olarak kullanılabilirler. Bunlar stresle mücadele etmek için ihtiyacınız olan beş bitkisel çay:

Yeşil çay

Her mutfak rafında bulunan yeşil çay, uzmanlar tarafından sunulan bir amino asit olan theanine, rahatlama ve birçok zihinsel sağlık sorununu tedavi edebileceğini söyler . Uzmanlara göre, theanine ruh halini yükseltmeye, beyin fonksiyonunu geliştirmeye ve vücudun strese verdiği tepkiyi sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, düzenli olarak yeşil çay içen insanların yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol ve hatta daha yüksek korumaya karşı daha fazla koruma sağladıklarını gösteriyor.

Papatya çayı

Papatya çayı uzun zamandır doğal bir uyku çare olarak bilinir. Çalışmalara göre, papatya çayı sinirleri sakinleştirmeye ve aynı zamanda uykusuzlukla mücadele eden insanlar için günlük aktivitelerini geliştirmeye yardımcı olabilir. Bu bitki çayı aromaterapi uygulamalarında bulunan başlıca içeriklerden biridir. Papatya kokusuna ek olarak papatya çayı içmeniz daha sağlıklı bir şekilde uyumanıza yardımcı olabilir, uzmanlar önerdi.Yataktan önce lavanta yağı ile lavanta yağı ya da tatlı badem yağını yatağınızın yatağına getirin.

Kesinlikle okuyun: Papatya çayı hazırlanışı ve faydaları

Faydalı Atıştırmalıklar

Biberiye çayı

Bazı kanıtlara göre, biberiye çayın ruh sağlığını kontrol etmede rol oynayan beyin aktivitesini uyararak beyin sağlığını geliştirdiği tespit edildi. 2013 yılında Fitoterapia dergisi, biberiyenin bilim adamları tarafından yürütülen sıçanlarda uzun süreli hafızayı geliştirmeye yardımcı olduğunu belirtti. Bu revealasyon, biberiyede bulunan bileşiklerin, bellekte yaşlanma ile ilişkili bozukluğu arttırdığı bilinen enzimlerin aktivitesine müdahale edebileceği gerçeğiyle ortaya çıktı.

Kedinanesi çayı (Catnip)

Nane ailesinin bitki çayı, kediotu çayı çoğunlukla kediler için doğal bir sakinleştirici madde olarak kullanılır. Kediler için sakinleştirici bir etken olarak hareket ettiğinden, ayrıca, kedinin insanlarda rahatlama sağlamaya yardımcı olabilecek sakinleştirici özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir. Keçiboynuzu çayı, bilimsel bir eksiklik olmamasına rağmen, anksiyete ve uykusuzluk gibi stresle ilişkili sağlık sorunlarının tedavisinde de bulunmuştur. Söz konusu sağlık yararları için destek hala incelenmektedir.

Yulaf/Saman çayı

Yulaf bitkisinin yeraltı kısımlarından alınan yulaf samanı çayı, anksiyete, uykusuzluk ve kronik stres gibi sıkıntıları rahatlattığı bilinmektedir. Yulaf samanı da bazen tamamen doğal bir enerji güçlendiricisi olarak tıkanır. Bilinen başka bir katlama çare, yulaf samanı çayın aklını yatıştırdığına inanılmaktadır. Yulaf planının diğer kısımlarının da yulaf kepeği gibi genel sağlığın, kolesterol seviyelerini düşürdüğü ve hatta kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı bilinmektedir.

Genel sağlığınızı hafifletmek söz konusu olduğunda da sizin için çok önemlidir. Kararlı bir uyku rutinine sahip olmak iyi bir uygulamadır, aynı zamanda şeker alımını azaltmaya çalışın ve programınızda bazı fiziksel aktiviteler eklemeyi unutmayın.

 

Kaynaklar »»
Diğer Haberler