Tıbbı ve Aromatik Blog

Taze Meyvesuyu, Ev Yapımı ile Hazır Meyvesuyu Farkları

<b>Taze Meyvesuyu,</b> Ev Yapımı  ile Hazır Meyvesuyu Farkları

Taze Meyvesuyu ile meyve suyu kartonundan doğrudan içtiğinizde neden taze meyve suyu hazırlamak için çaba göstermeniz gerektiğini bariz şekilde anlarsınız.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Taze Meyvesuyu ile meyve suyu kartonundan doğrudan içtiğinizde neden taze meyve suyu hazırlamak için çaba göstermeniz gerektiğini bariz şekilde anlarsınız. Sonuçta, meyve suyu etiketi, içmeniz gereken taze meyve suyu olarak, benzer miktarda besin ve vitaminlerin olduğundan bahseder, peki gerçekten var mıdır? Neden son kullanma tarihi vardır? Normal şartlarda aldığınız meyvenin son kullanma tarihini nasıl öğreniyorsunuz? Yenmeyecek hale geldiğinde yemezsiniz. Bu yemeye bile çekindiğiniz meyveler sizin sofranıza kutulanıp geliyor ise?

Tüketicilerin inandığı yiyeceklere aykırı olarak, gıda beslenme uzmanları farklı bir hikayeye sahiptir. Taze limonatadan oluşan bir yudumun bile, meyve suyu kutularından veya kartonlarından içtiğimiz sulardan daha besleyici olduğunu söylediler.  İşte satın aldığınız meyve sularını yerine ev yapımı taze meyve suyuna yönelmeniz için beş sebep!

Vücudunuzu detoksifiye eder : Sağlıklı bir vücut için bedenin detoksifiye edilmesi şarttır. Ve meyve suyu en sağlıklı ve en hızlı olanlardan biridir. Taze meyve suyu, kolayca sindirilebilen ve çabuk emilen enzimler, vitaminler ve mineraller ile doldurulur. Bu nedenle, günde bir bardak taze meyve suyu içmek bile sağlığınızı güçlendirir, size daha fazla enerji verir, vücudunuzu detoksize eder ve hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.

Taze meyve suyu, çeşitli meyve ve sebzelerden alınan besinleri tüketmenize izin verir

Bir çok insan yemeğe geldiğinde yiyecekleri sever. Bu nedenle, belirli meyve / sebzelerden kendinizi kısıtladığınızda, onların faydalarını kaçırıyorsunuz. Meyve suyu ile meyve ve sebzelerden oluşan çok çeşitli meyve suları içebilirsiniz. Bu nedenle, diyetinizi herhangi bir temel besin maddesinden sınırlandırmazsınız.

Taze meyve suyu, tüm besinleri meyve ve sebzelerden almanızı sağlar

Kötü sindirim, nüfusun büyük bir bölümünde yeni bir sağlık sorunu değildir. Bunun sebebi, birçoğu optimal olmayan yiyecek seçimlerini tercih etme hatasını yapmaktır. Bu seçim, vücudunuzun tüm besin maddelerini sebzeden emebilme kabiliyetini sınırlar. Taze meyve suyu içmek, beslenmenin çoğunu almanın yanı sıra sizin için ön sindirmeye yardımcı olur.

Hastalık risklerini azaltır

Araştırmaya göre günde bir meyve kalp hastalığınızın riskini yüzde 20 azaltır . Karpuz, domates ve diğer kırmızı meyveler ve sebzeler gibi meyveler yemek de akciğer kanseri riskini azalttığı kanıtlanmıştır. Sadece bir içki ile bu hastalıksız çözümü tercih edin.

Taze meyve suyu enerjiyi korumanıza yardımcı olur

Taze meyve suyu içtiğinizde, vücudunuz tüm enerji ve besinleri sindirim sisteminizdeki küçük yardımı ile emer. Bunu yaparken vücudunuz, meyve suyundaki değerli enerji, besin ve antioksidanlardan hiçbirini boşa harcamaz. Taze meyve suları, uygun şekilde sindirilmesinde meyve suyuna yardımcı olacak bol miktarda enzim içerir. Vücudunuzun biraz daha mola vermesine izin vererek vücudunuzun daha fazla enerji tasarrufu sağlamasına yardımcı olur.

Kesinlikle tıkla: Sağlıklı içecek tarifleri

Kaynaklar »»