Tıbbı ve Aromatik Blog

Yeşil çay kemik iliği bozuklukları olan hastalar için faydalı olabilir

<b>Yeşil çay</b> kemik iliği bozuklukları olan hastalar için faydalı olabilir

Yeşil çay da bulunan bir bileşiğin kemik iliği bozuklukları ile ilişkili sıklıkla ölümcül tıbbi komplikasyonlarla karşılaşan multipl miyelom ve amiloidozlu hastalar için hayat kurtaran potansiyeline sahip olabilir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Hafif zincirli amiloidozu

“Buradaki fikir iki yönlüdür: Hafif zincirli amiloidozun nasıl çalıştığını ve yeşil çay bileşiğinin bu spesifik proteini nasıl etkilediğini daha iyi anlamak istedik” diyor Washington Üniversitesi’nde yardımcı doçent Jan Bieschke.

Ekip, multipl miyeloma veya amiloidozise neden olan dokuz kemik iliği bozukluğu hastasından izole edilen bireysel hafif zincirleri izole etti, daha sonra yeşil çay bileşiminin hafif zincir proteinini nasıl etkilediğini belirlemek için laboratuar deneyleri yaptı.

Hayıt Tohumlu Yeşil Çay hazırlanışı ve faydaları nelerdir? Öğrenin!

Bieschke

Bieschke daha önce EGCG’nin hem Parkinson hem de Alzheimer hastalığındaki etkisini incelemiş ve her iki hastalıkta da bulunan proteinlerin tehlikeli birikimini önlediğini bulmuştur. Yeni çalışmada ekip, kemik iliği hastalarında, EGCG’nin hafif zincir amiloidi dönüştürdüğünü ve bu şekilde şekilsiz formun çoğalmasını ve tehlikeli şekilde birikmesini önlediğini buldu.

Bieschke, “Yeşil çayın mevcudiyetinde, zincirlerin farklı bir iç yapısı var” dedi.

Bakan, “ECGC, amiloidozdan etkilenen organlara olduğu gibi, hafif zinciri, toksik olmayan ve fibril yapıları oluşturmayan farklı bir agregaya çekti” dedi.

“Grubum bir test tüpünde proteinin mekanizmasına bakıyor; Temel düzeyde nasıl çalıştığını inceliyoruz. Aynı zamanda, Heidelberg’deki Amiloidoz Merkezi’nde, Berlin’de Alzheimer ve Çin’de Parkinson ile yapılan klinik çalışmalar bu süreci insanlarda inceliyor. Hepimiz bu bileşiğin bir hastada çalışmasını istiyoruz ”

diyor Bieschke.

Kaynak: Journal of Biological Chemistry

Kaynaklar »»