Tıbbı ve Aromatik Blog

Zeytinyağı beyinde tümör gelişimini azaltabilir

Zeytinyağı <b>beyinde tümör gelişimini azaltabilir</b>

Zeytinyağı beyinde timör gelişimini azaltabilir. Zeytinyağının birçok sağlık yararı vardır ve şimdi bir çalışmaya göre, zeytinyağında bulunan bir bileşiğin beyinde gelişen tümörü önlemeye yardımcı olabileceği ortaya çıkmıştır.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Oleik asit araştırması yapıldı ve hücrelerde kansere neden olan genlerin çalışmasının önlenmesine katkıda bulunabileceği bulundu. Oleik asit, zeytinyağındaki başlıca içeriktir. Tümöre neden olan proteinlerin oluşumunu önlemek için işlev gören bir hücre molekülünün üretilmesi, yağlı maddeler tarafından yağ asitleri denilen bir grup besinden biri tarafından tetiklenir.

Henüz bulgular yetersiz!

“Henüz zeytinyağının beyin tümörünü önlemeye yardımcı olduğunu söyleyemesek de, bulgularımız oleik asitin laboratuarda yetiştirilen hücrelerde tümör baskılayıcı moleküllerin üretimini destekleyebileceğini düşündürmektedir,” diyor üniversitenin önde gelen araştırmacılarından Gracjan Michlewski. İngiltere’de Edinburgh.

Bakınız: Zeytinyağı 30 bin liraya alıcı buldu

Michlewski, “Daha ileri çalışmalar, zeytinyağının beyin sağlığı açısından sahip olabileceği rolü belirlemeye yardımcı olabilir” diye ekledi. Moleküler Biyoloji Dergisi’nde bulgular yayınlandı ve beyin kanserini önlemek için yağa dayalı olası tedaviler anlatıldı.

miR-7 olarak bilinen bir hücre molekülü

Oleik asidin beyinde bir miR-7 olarak bilinen bir hücre molekülü üzerindeki etkisi, bilim adamları tarafından analiz edildi. Molekül beyinde aktiftir ve tümörlerin oluşumunu önlemek için bilinir.

Oleik asidin, MSI2 olarak bilinen bir hücre proteininin miR-7 üretimini durdurmasını engellediğini bulmuşlardır. Böylece, bu şekilde, tümörlerin üretimini engelleyen miR-7 üretimi, çalışmaya göre, zeytinyağı, bileşen tarafından artırılmaktadır. İnsan hücre özleri ve yaşayan hücreler, keşif için araştırmacılar tarafından test edildi.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler