Tıbbı ve Aromatik Haberler

Bitki atıkları çevreci akaryakıtlara dönüştürülebilir

<b>Bitki atıkları</b> çevreci akaryakıtlara dönüştürülebilir

Bitki atıkları çevreci akaryakıtlara dönüştürebileceğini uzun zaman önce bulundu.Peki bu akaryakıtlar gerçekten çevreci mi?

Bitki atıkları çevreci akaryakıtlara dönüştürebileceğini uzun zaman önce bulundu.Peki bu akaryakıtlar gerçekten çevreci mi? Bilim adamları, testere gazını benzine çevirmek için bir formül hazırladılar ve bu da mevcut gaz santrallerinin daha yeşil yakıt üretmesine yardımcı olabilecek. Belçika’daki Katholieke Üniversitesi (KU) Leuven’deki araştırmacılar, selülozun (bitki liflerinin ana bileşeni) talaş içinde hidrokarbon zincirlerine dönüştürülmesini sağladılar. Bu Bitki atıkları çevreci akaryakıtlara hidrokarbonlar, benzin içinde bir katkı maddesi olarak kullanılabilir. Ortaya çıkan selüloz benzini ikinci nesil biyoyakıttır, diyor KU Leuven’den Bert Sels.

Sels, “Bitki atıklarıyla başlıyoruz ve petrokimyasal muadilinin mükemmel bir kopyası olan bir ürünü yapmak için kimyasal bir işlem kullanıyoruz. Son ürün olarak, sadece karbon tarihlemesini kullanarak fosil benzini diğerinden ayırt edebilirsiniz” dedi.

Araştırmacılar, 2014 yılında laboratuvarlarında kimyasal bir reaktör oluşturdular ve küçük çapta selüloz benzin üretebildiler. Sels, “Ancak, bu sorunun endüstrinin bunu nasıl entegre edebileceği ve büyük miktarlarda üretebileceği sorunu kalmadı” dedi. Araştırmacılar, güçlü bir biyo-kaynaklı benzin elde etmek için selülozun petrolün en iyi eklendiği mevcut petrol arıtma sürecinin bölümünü belirledi.

Sels, “Artık, sektörün doğrudan uygulayabildiği selüloz benzini için hazır bir reçete hazırlamamız var: benzin için kalite kaybı olmadan ve mevcut tesislerin maksimum kullanımını sağlamak” dedi. Selüloz benzinin bir geçiş evresi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Araştırmacılar, selüloz petrolle hala karışıyor: Bu benzin yenilenebilir hammaddelerden asla yüzde 100 kaynaklanmayacağını belirtti. Mevcut tüketim, bitki atıklarından tüm benzin üretmek için çok yüksek.

Sels, “Ancak, ürünlerimiz daha yeşil benzin kullanma imkanını sunarken, yollarımızdaki taşıtların büyük bir kısmı hala sıvı yakıtla çalışıyor” dedi.

Havayı Temizleyen Bitkiler, 5 Bitki ile evinizi doğal yollarla havalandırın! makalemizi gözden geçirmeyi unutmayın.

Kaynak: theweek.in