Tıbbı ve Aromatik Haberler

Bitki Koruma Toplantısı Kırklareli’de Yapıldı

<b>Bitki Koruma</b> Toplantısı Kırklareli’de Yapıldı

Bitki koruma ürünleri bayileriyle toplantı Kırklareli’de yapıldı.

Bitki koruma ürünleri bayileriyle toplantı Kırklareli’de yapıldı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından İl Müdür yardımcısı Süleyman Diril ve Şube Müdürü Emrah Yalçın ve ilde faaliyet gösteren Bayilerinin katılımı toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda, 5 bin 596 Sayılı Veteriner Hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu,  ürünlerin toptan ve perakende satışı ile depolanması hakkında yönetmelik gibi konular ele alındı.

Tarımsal Mücadele

Bitkisel üretimi sınırlayan hastalık, zararlı ve yabancı otların zararından bitkileri korumak, bu yolla tarımsal üretimi artırmak ve kalitesini yükseltmek amacıyla yapılan tüm işlemlere tarımsal mücadele denir. Vikipedi

Bitki koruma bölümü mezunlarının çalışma alanları

‘’Ziraat Mühendisi’’ unvanı verilen bölüm mezunları, Orman, Tarım ve Köyişleri Bakanlıklarına bağlı zirai mücadele istasyonlarında görev alabilirler. Meyve, sebze, tahıl ve süs bitkilerine zarar veren böcek ve zararlı otlarla mücadele yöntemlerini geliştirerek  bitki zararlıları konusunda üreticileri aydınlatır.

Bölümü bitirenler ayrıca formasyon aldıktan sonra Laboratuvar Hizmetleri öğretmeni olarak görev yapma şansına sahiptirler.

Bitki koruma

KIRKLARELİ
-Vikipedi