Tıbbı ve Aromatik Haberler

Plastik bitki yerine Bitki nasıl yetiştirilir?

Plastik bitki yerine <b>Bitki nasıl yetiştirilir?</b>

Plastik çitlerin, çalıların ve çimlerin satışı hızla artıyor, ancak çevre için kötü ve düşük bakım veya düşük maliyetli olması gerekmiyor.

Plastik bitki çitlerin, çalıların ve çimlerin satışı hızla artıyor, ancak çevre için kötü ve düşük bakım veya düşük maliyetli olması gerekmiyor. Bakım, yaprak dökmeyen yemyeşillik ve anında bir bahçe – plastik bitki satışının neden canlandığını görmek kolaydır. Trend tahmincilerine göre, yapay bitkilerin satışları hızla artıyor , çitlerin, çalıların ve çimlerin eğilime öncülük etmesi.

Bahçe yazarı Jane Perrone, bazıları diğerlerinden daha iyi diyor. Daha ucuz olanlar, özellikle UV-stabil olan plastik ile iyi yapılmış değiller, bu nedenle kısa bir süre içinde oldukça sefil görünecekler. Bu ürünlerin kullanım ömrünün sonunda geri dönüştürülmesini sağlamaya çalışan şirketler açısından başlıyor, ancak sonuçta çöplükle sonuçlanacak ve bununla birlikte üretilen bu şeyle sonuçlanacaksınız. petrokimya. Ama insanların neden onları istediklerini görebiliyorum – herkes bahçeyi korumak ya da bitkileri korumak için yeteneklerine sahip olmak istemiyor. ”

İlginizi çekebilir: Vetiver – Kabe Samanı

Botanikçi ve yayıncı James Wong, plastik tesislerinin “böceklerin ve kuşların biyolojik çeşitlilik faydalarını desteklemediğine dikkat çekiyor. Plastik sızıntı, [toprağa] kaybolan küçük parçacıklar ve canlı bitkiler sürekli olarak karbondioksiti emiyor. Tadı bir kenara bırakmak – çünkü şimdi çok ikna edici plastik bitkiler var – ve çevresel etki, sadece sözlerinin mutlaka telafi edilmesine dayanmadığını düşünmüyorum. Düşük bakım gerektiren veya düşük maliyetli değiller. ”Plastik çimenler hala yabani otları alıyor ve bakıma ihtiyaç duyuyorlar ve plastik bitkiler kirli, tozlu ve solmuş olabilir.

Wong, “Dış mekan bitkileri büyük ölçüde kendileriyle ilgileniyor” diyor. “Bir delik kazar ve iyi büyümüş bir numune alırsanız, koyun ve sulayın, muhtemelen önümüzdeki 50 ila 100 yıl boyunca bu bitki orada olacak… yapmanız gereken çok fazla bir şey yok.” ne tür bir toprağa sahip olduğunuzu bulmak, sonra bitkileri yetiştiren iyi bir fidanlığı ziyaret etmek ve tavsiye almak.

Az bakım gerektiren, sökülemez, tek tesisli, hepsine uyar – sitenize bağlıdır. Saksıda bitkileriniz varsa, Perrone “sulama sistemine yatırım yapmanızı tavsiye eder, böylece sulama konusunda endişelenmenize gerek kalmaz”. İnsanlar bilgi eksikliği ve Latin isimleriyle korkutulabilir, ama gerçekten deneme yanılma ile ilgilidir. “Bitkiler ölebilir ama sorun değil,” diyor Perrone. “Hatalarınızı öğreneceksiniz ve bahçenizde büyüyecek şeyler bulacaksınız. Neşenin bir kısmı bunun ne olduğunu bulma sürecidir. ”

Kaynak: The Guardian /w Emine Saner – Fotoğraf: JaCrispy / Alamy Stock Photo

Etiketler 25 Ekim 2023