Tıbbı ve Aromatik Haberler

Bitkilerle Konuşmak Mümkün Olabilecek

<b>Bitkilerle Konuşmak</b> Mümkün Olabilecek

Microsoft'un geliştirdiği yeni projesi Florence sayesinde bitkilerinize bir şeyler söyleyebilecek ve onlardan yanıt alabileceksiniz.

Bitkilerle Konuşmak Mümkün Olabilecek. Bitkilerin büyümeleri ve gelişmeleri için onlara iyi davranmamız gerektiğini, onlarla konuşmamız gerektiğini hatta onlara müzik dinletmemiz gerektiğini sürekli duyuyoruz. Hem pratikte bu yöntemi deneyenler hem de üzerine yapılan araştırmalar bitkilerle iletişime geçmenin gerçekten faydalı olacağını söylüyor. Ancak artık sadece bitkilerle aramızda tek taraflı iletişim olmayacak.

Bitkilerle iletişim kurmakla ilgilili projelerden en önemlisi Microsoft bünyesinde gerçekleşiyor. Microsoft’ta araştırmacı olarak görev yapan Helene Steiner’ın geliştirdiği Florence isimli proje sayesinde artık bitkilerimize mesajlar göndererek onlardan cevap alacağız. Bir bilgisayar programı üzerinden iletişimi yöneteceğimiz bu proje oldukça ilgi çekecek gibi görünüyor.

Bitkilerle Konuşmak

Projede bitkiyi sensörlerle donatılmış bir kapsülün içine koyuyorsunuz ve bu kapsülle bilgisayar arasında bağlantı yapıyorsunuz. Böylelikle sizin bilgisayarınızdan yazdığınız mesajlar kapsülle birlikte bitkiye iletiliyor ve bitkinin yanıtı sensörlerle algılanarak size iletiliyor.

Helene Steiner ilk olarak 3 ay önce yayınlanan videoyla tanıtılan Florence projesi üzerinde Microsoft bünyesindeki akademisyenlerin yardımıyla çalışmaya devam ediyor. Florence projesi hayatımıza girdiğinde bitkilerle ilgili birçok bilgi değişebilir ve yeni şeyler keşfedilebilir. Aslında bu proje en basitinden bitkilerin sorunsuz ve iyi beslenip gelişmesi için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi almamızı sağlayacak.