Tıbbı ve Aromatik Haberler

Çocuğunuza bitki desteği veriyorsanız dikkat!

Çocuğunuza <b>bitki desteği</b> veriyorsanız dikkat!

Bitki desteği, Çocuklar için her şeyin doğalını aradığımız gibi hastalandıklarında da tıbbi ve aromatik bitkileri araştırırız. Ancak bu konuda bilinçli olmakta yarar var…

Bitki desteği, Çocuklar için her şeyin doğalını aradığımız gibi hastalandıklarında da tıbbi ve aromatik bitkileri araştırırız. Ancak bu konuda bilinçli olmakta yarar var… Tıbbi Aromatik Bitki Uzmanı -Tüm Aktarlar ve Baharatçılar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan, bu konuda önemli uyarılarda bulundu. Ahmet Ercan, “Çocuklarda doğal terapiler bakımından en dikkat edilmesi gereken konu tıbbi ve aromatik bitkiler olup, bilinçsizce bitki kullanmak sağlık sorunlarına neden olabilir…” dedi.

Dolayısıyla Ercan’ın bugün verdiği doğal ilaç tarifleri de yüzlerce yıldır uygulanan kadim metotlar olsa da tıbbi ve aromatik bitkilerin etkileri oldukça güçlü olduğu ve ilaç etkileşimi ihtimalinden dolayı kullandığınız her tarifi mutlaka çocuğunuzun hekimine bilgi verip, onaylatarak uygulamanızda fayda var.

Bitki desteği

-Sözcü
Nazan DOĞANER HALICI