Tıbbı ve Aromatik Haberler

Kinoa Bitkisi’ne İlgi Artmaya Devam Ediyor

Kinoa Bitkisi’ne İlgi Artmaya Devam Ediyor

Tarım sektöründe her geçen gün gelişme gösteren Erzincan, yeni bir tarım üretimiyle adından söz ettirmek istiyor. Erzincan'da ilk kez Kinoa üretimi yapıldı.

Erzincan Merkeze bağlı Değirmenköy’de Reşit Ketçi tarafından ekilen Kinoa üretiminde büyük başarı sağlandı. 10 dekarlık alanda yetiştiriciliği yapılan Kinoa bitkisi Erzincan şartlarına uyum sağlayarak iyi bir gelişme sergiledi.

Kinoa yetiştiriciliği yapılan tarlalarda incelemelerde bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, “Kinoa üretiminin Erzincan’da gerçekleştirilmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduk. Erzincan’ın tarım sektörü için son derece uygun bir bölge oldu. Erzincan tarım sektörünün de geniş bir ürün yelpazesine sahip artık. Bu yelpazenin her geçen gün genişliyor. Kinoa Türkiye’de kendine yeni yeni yer buluyor. Marketlerdeki yerini almaya başladı. Yüksek protein oranıyla dikkat çeken kinoanın insan beslenmesinde çok önemlidir. Erzincan’ın rakım, iklim ve toprak yapısı itibarıyla Kinoa yetiştiriciliği için uygun bir bölgedir. Kinoanın pirincin alternatifi olarak düşünülebilecektir. Kinoanın pirincin kullanıldığı tüm yemeklerde kullanılabiliyor. Ayrıca un haline getirilmek suretiyle glüten içermeyen Kinoanın ekmek, makarna vb. gıdaların üretiminde kullanılabilir” diye konuştu.

Erzincan’da Kinoa yetiştiricliğinin yaygınlaşması için eğitim ve yayım çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Müdür Şahin, “Pazar sorunu olmaması durumunda Erzincan’ın kinoa yetiştiriciliği için alternatif bölgelerden biri haline gelebilir” dedi.

Kaynak: tarimdanhaber.com