Tıbbı ve Aromatik Blog

Kutsal Fesleğen’in (Tulsi) 5 harika faydası

<b>Kutsal Fesleğen’in</b> (Tulsi) 5 harika faydası

Kutsal fesleğen veya tulsi bitkisi denilen latincesi adı ise Ocimum tenuiflorum. Yetiştiği yerler özellikle Hindistan'ın bazı kısımlarında ve Güneydoğu Asya'nın tropiklerinde bulunan aromatik bir bitkidir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Kutsal fesleğen veya tulsi bitkisi denilen latincesi adı ise Ocimum tenuiflorum. Yetiştiği yerler özellikle Hindistan’ın bazı kısımlarında ve Güneydoğu Asya’nın tropiklerinde bulunan aromatik bir bitkidir. Sağlıklı yaşam yararları hem insan sağlığı hem de çevre için bilinir. Hinduizm’de, bu bitki kutsal sayılır ve Hintli hanehalklarında bir sevinç olarak tapınır ve tapınır. Öyleyse, bu bitkiyi ibadet etmeye değer kılan şey, gerçekten çok derinden profesör olduğu için gerçekten önemli bir tıbbi değere sahip mi? Bunlar, tulsi bitkisinin her evde dikilmeye değer olduğunu onaylayan noktalardan bazıları:

Kutsal Fesleğen hava kirliliğine karşı mücadeleye yardımcı olur

Tulsi bitkileri, kentin göbeğinde bile yetişebilen görkemli bir bitkidir. Bunun nedeni, tulsi bitkisinin kirliliğe karşı mücadeleye yardımcı olan anti-enflamatuar ve antibakteriyel bileşikler üretmesidir. Bu sayede havadaki kirlilik seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor ve hava kirliliğinin çevre üzerindeki etkisini en aza indiriyorlar.

Kutsal Fesleğen korozyon önleyicidir!

Tulsi bitkisinin çevreyi endüstriyel kirleticiler ve ağır metaller gibi kimyasal basınca karşı koruduğu bilinmektedir. Bu nedenle, tül bitkileri, Agra’daki Taj Mahalgibi ikonik anıtların çevresine , çevre kirliliği hasarından ikonik mermer yapıyı korumaya yardımcı oluyor.

Fesleğen’in faydaları hakkında detaylı bilgi edinin!

Kutsal Fesleğen diş etlerini güçlendirir!

Tulsi bitkisi diş etlerini daha güçlü kılan ve kavite ve diş çürümelerini engelleyen büzücü özelliklere sahiptir. Tulsi bitkisi ayrıca diş boşlukları, plak, tartar ve kötü nefesten sorumlu olan bakterileri de yok eder. Tulsi bu nedenle mükemmel bir ağız spreyi ve bir ağız dezenfektanıdır.

Kutsal fesleğen akciğer bozukluklarını önler!

Sigara, tüberküloz veya akciğer kanserinden kaynaklanan akciğer hasarı, ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Tulsi bitkisinde bulunan tulsi bitkisi, C vitamini, camfen, öjenol ve cineoldeki bileşikler sadece akciğerlerdeki enfeksiyonları iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda bunlardaki tıkanıklığı iyileştirir. Bronşit, astım gibi solunum rahatsızlıkları için çok faydalı oldukları bilinmektedir.

Kutsal Fesleğen kalp hastalığını önleyebilir!

Bu bitkinin üzerinde yeni çalışmalar bile kronik kardiyovasküler hastalıklar için kullanılabileceğini tulsi bitki göstermiştir. Kutsal fesleğen, C vitamini ve öjenol gibi diğer antioksidanları içerdiğinden, kalbi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur.

Hindistan’daki köylülerin kötülüğe ve iyiliğe karşı sabah ibadet etmeleri bir nedenden ötürü yaşar. Tulsi bitkisinin dezenfektan ve antiseptik özellikleri tüm günlük enfeksiyonları kapatacağından emin olabilir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler