Tıbbı ve Aromatik Blog

Nezle – Nefes almanızı kolaylaştıracak 3 bitki

<b>Nezle</b> – Nefes almanızı kolaylaştıracak 3 bitki

Nezle, kaşıntılı gözler, burun akıntısı ve aşırı hapşırma. Tanıdık geliyor mu? Mevsimsel alerjiniz varsa, tekrarlayan hapşırma, burun tıkanıklığı, burun tıkanıklığı, sinüs basıncı ve sulu ve kaşıntılı gözlerin ne kadar zayıfladığını bilirsiniz.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Nezle, kaşıntılı gözler, burun akıntısı ve aşırı hapşırma. Tanıdık geliyor mu? Mevsimsel alerjiniz varsa, tekrarlayan hapşırma, burun tıkanıklığı, burun tıkanıklığı, sinüs basıncı ve sulu ve kaşıntılı gözler, nezle vücudu ne kadar zayıflattığını bilirsiniz. Saman nezlesi veya alerjik rinit, bağışıklık sisteminiz polen gibi zararsız bir maddeye aşırı tepki gösterdiğinde nezle ortaya çıkar.

Antihistaminikler saman nezlesi tedavisinde en sık kullanılan ilaçlardır. Alerji belirtilerini durduran histaminleri tıkarlar. Bir dizi ot, alerjik rinit semptomlarını azaltmaya yardımcı olarak antihistaminiklere veya dekonjestanlara benzer etkiler yaratır.

Mürver Çiçeği

Mürver çiçeği (Elderflower) bitkisinin tanenlerinin nezareti olan anticatarr ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Tanenler, büzücüdür ve bu nedenle, kuruma etkisine sahiptir, fazla mukusun çıkarılması ve mukoza zarının iltihaplanmasını azaltır. Günlük içmek için bir infüzyon (çay) yapın veya bir tentür yapın.

Kendi bitkisel tentürlerinizi veya infüzyonlarınızı yapın.

FRIEDRICH STRAUSS / GAP FOTOĞRAFLARI Kendi bitkisel tentürlerinizi veya infüzyonlarınızı yapın.

Ayrıca, gevrek tadımı olan klasik bir cenaze için mürverleri ve şurubu da birleştirebilirsiniz.

Tentürü yapmak için:

  • Kümenin kenarındaki çiçeklerin bir kısmı hala kapalıyken (ilkbahardan itibaren çiçek kümeleri açıkken) çiçekleri ilkbaharda hasat edin.
  • Çiçekleri bir gecede solmaya bırakın, mümkün olduğu kadar sapı çıkarın.
  • Geniş ve geniş ağızlı bir cam kavanozu çiçeklerle doldurup vodka ile doldurun.
  • Kavanozu hafifçe sallayarak, 4-6 hafta boyunca karanlık bir odada saklayın.
  • Filtreden geçirin, daha sonra saman nezlesi mevsiminden altı hafta önce başlayan ve polen sayısı artarken devam eden yarım çay kaşığı günde üç kez alın.

Hamurunun olgunlaşmasını beklerken, taze çiçeklerin tadını çıkarabilir ve bir çay olarak içebilirsiniz.

İnsülin veya başka hipoglisemik ilaçlar alıyorsanız ya da kan şekeri düzeylerini yakından takip ediyorsanız, mürver çiçeği kullanmaktan kaçının. Mürver çiçeği kan şekeri düzeylerini düşürebilir.

Romen Sarı Papatyası

Alman papatyası iyileştirici özellikleriyle iyi bilinir.

LUCIAN MILASAN / 123RF Romen Sarı Papatyası (Alman papatyası) iyileştirici özellikleriyle iyi bilinir.

Bu mükemmel anti-enflamatuar bitki, mürver ile birlikte kullanıldığında ya da kendi başına içildiğinde iyi çalışır. Günde 2-3 kez bir fincan papatya infüzyonu, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde alerjik reaksiyonların yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir.Kaşıntılı gözler rahatlamak için soğutulmuş papatya çayı ile yıkanabilir. Tıbbi amaçlı kullanılan çiçeklerdir ve genellikle kurutulmuş olarak kullanılırlar.

Papatya çayı faydaları ve hazırlanışı ile ilgili yazımızı okumadan geçmeyin.

YANMA ÇÖZÜMLERİ

Yeni Zelanda’da zararlı bir bitkidir, ancak saman nezlesi semptomlarını hafifletmeye yardımcı olmak gibi birçok değerli özelliği vardır.

Rastgele çalışmada, katılımcıların yüzde 58’inin semptomlarını hafifletmede etkili olduğunu gösterdi. 300 mg’lık dondurarak kurutulmuş Urtica dioica dozu kullanıldı, ancak bu çok yıllık ısırgan otunu bir infüzyonda kullanabilirsiniz.

Isırgan otu üzerinde beslenme Yerli amiral kelebek.

RENEE CLAYTON / Isırgan otu üzerinde beslenme Yerli amiral kelebek.

Isırgan otları suya batırılmış veya batma kimyasallarını gidermek için pişirildikten sonra tüketmek için güvenlidir. [1- stuff.co.nz]

Kaynaklar »»
Diğer Haberler