Tıbbı ve Aromatik Blog

Nim (Neem) Ağacı mutlaka çevrenizde olmalı!

<b>Nim (Neem) Ağacı</b> mutlaka çevrenizde olmalı!

Nim (Neem) ağacı, tıbbi ve diğer faydalı amaçlar için tropik ülkerlerden Asya'da çok değerlidir. Nim (Neem) ağacının tamamı, yaprakları ve kabukları da dahil olmak üzere, çeşitli tıbbi faydalar sağlar.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Nim (Neem) ağacı, tıbbi ve diğer faydalı amaçlar için tropik ülkerlerden Asya’da çok değerlidir. Nim (Neem) ağacının tamamı, yaprakları ve kabukları da dahil olmak üzere, çeşitli tıbbi faydalar sağlar. Sağlık yararları nedeniyle , Orta Doğu, Afrika, Küba ve Guatemala gibi bazı ülkelerde, Nim (Neem) ağaçlarının dikilmesi teşvik edilmiştir.

Nim (Neem) ağaçlarının havayı arındırdığı, toprak verimliliğini arttırdığı ve etkili bir botanik böcek ilacı olarak kullanıldığı bilinmektedir. Neem ağacı yetiştirmenin faydaları sınırsızdır.

Çevrenizde bir nim ağacı yetiştirmek için birkaç neden

Diş sağlığı için neem ağacı dalları kullanın

Çiğneme çubukları diş sağlığını ve hijyenini korumak için kullanılan eski bir yöntemdir. Diş fırçaları / elektrikli diş fırçalarının icadı ile çiğneme çubukları geçmişte kaldı. Bununla birlikte, Nim (Neem) ağacı çubuğuna çiğnemek dişlerin ve diş etlerinin temiz ve sağlıklı olmasına yardımcı olabilir. Aslında, birçok ticari diş macunu da Nim (Neem) ağacı özütleri kullanır.

Hastalıkları tedavi etmek için kullanılır

Antik çağlardan beri, Nim (Neem) ağaçları Hindistan halk ilaçlarının bir parçası olmuştur . Acıyan yapraklar ve çiçekleri yenir. Yapraklar bağırsak parazitleri, bezeler, morluklar, burkulmalar ve sıtma gibi birçok rahatsızlık için faydalıdır. Yaprak özlerinin antiviral aktiviteye sahip olduğu ve kan pıhtılaşmasını geciktirdiği ve yılan ısırığına ilk yardım olarak kullanıldığı bilinmektedir. Yaprak esansiyel yağı güçlü antibakteriyel ve antifungal aktiviteye sahiptir.

Bu ağaç Dang humması için bitkisel tedavi etmede yardımcı!

Nim (Neem) Ağacı Antibiyotik olarak ağaç kabuğu

Nim (Neem) ağacının diğer kısımlarında olduğu gibi ağaç kabuğu ve kök kabuğu, sıtma, sarılık ve bağırsak parazitlerinin tedavisinde kullanılmıştır. Meyve idrar hastalıkları ve hemoroid tedavisinde kullanılır.

İnsektisitler olarak Nim (Neem) ağacının tohumları

Yaprak yağı gibi, tohum yağı da antifungal ve antiseptik olarak kullanılır. Ağacının tohumu yağı, çeşitli böcek türlerine karşı etkili olabilir, kovucu, zararlı ve büyüme düzenleyici hormonları bozabilir. Ancak, diğer böcek ilaçlarından farklı olarak, neem yağı böcek ilaçları, bazı faydalı böcekler de dahil olmak üzere insanlar, bitkiler ve diğer hayvanlara karşı çok düşük toksisiteye sahiptir.

Bu nedenledir ki çevrenizde Nim (Neem) ağacı büyütün ve yararlarının tadını çıkarın.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler