Tıbbı ve Aromatik Blog

Dang humması için bitkisel tedavi

<b>Dang humması</b> için bitkisel tedavi

Dang humması muson mevsimi ile geri döndü. Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre Dang, günümüzde en hızlı büyüyen sivrisinek kaynaklı hastalıktır ve her yıl yaklaşık 400 milyon enfeksiyona neden olmaktadır.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Dang humması muson mevsimi ile geri döndü. Hindistan’da Delhi’de 50’den fazla Dang humması vakası rapor edildi. Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre Dang, günümüzde en hızlı büyüyen sivrisinek kaynaklı hastalıktır ve her yıl yaklaşık 400 milyon enfeksiyona neden olmaktadır.

Ancak, hastaneye ya da bir doktora gitmediğiniz zaman dang hummasına karşı nasıl kendinizi nasıl koruyorsunuz? Bitkisel tedavi ilaçlarının bazılarının oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bilmeniz gereken bazı bir kaç bitkisel tedavi yöntemi;

*Lütfen doktorunuza danışmadan kullanmayınız!

Papaya, dang humması ateşini azaltabilir

Papaya yaprağı en yaygın bitkisel tedavilerden biridir . Papaya yaprağı, hücre membranı rüptürüne bağlı trombosit yıkımını önleyebilir. Yapraklar ezilebilir ve tüketilebilir ya da suyu içebilir, bu da toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Neem ağacı yaprakları dang humması tedavi etmek için yararlı olabilir

İnanılmaz iyileşme potansiyeli ile bilinen Neem ağacı yaprakları, kan trombositlerinin ve beyaz kan hücrelerinin sayısının artırılmasında yardımcıdır. Yaprakları kaynatıp içebilir veya sabahları 5 ila 8 neem yaprağı yiyebilirsiniz.

Fesleğen yaprakları dang hummasıyla savaşabilir

Fesleğen geleneksel olarak ateşle savaşır. Tulsi’nin 2 gram karabiber ile kaynatılmasıyla yapılan bir içecek, bağışıklığınızı oluşturmanıza yardımcı olur ve antibakteriyel bir element olarak hareket eder ve böylece dang humması ile mücadelede yardımcı olur.

Okuyabilirsiniz: Kutsal Fesleğen’in (Tulsi) 5 harika faydası

Zerdeçal viral enfeksiyonları ile mücadele edebilirsiniz!

Zerdeçal çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Kurkumin’in (Kurkumin, zerdeçal olarak da bilinen hint safranı baharatında bulunan bir pigment) varlığıyla, zerdeçal bağışıklığınızı artırmaya yardımcı olurken, antiviral özellikleri de dangenin viral enfeksiyonlarıyla mücadelede yardımcı olabilir. Zerdeçalı sütle birlikte tüketebilirsiniz.

Kişniş yaprakları dang humması sırasında vücut ısısını düşürür

Kişniş, dang sırasında vücut ısısını azaltmada yardımcı olur. Kişniş yaprakları yıkayın ve karıştırın. Bu suyu, olabildiğince çok kez iç. Kişniş yaprakları da düzenli diyetin bir parçası olarak dahil edilebilir.

Lütfen bu bilgileri doktorunuza danışmadan kontrolsüz bir şekilde denemeyiniz!

Kaynaklar »»
Diğer Haberler