Tıbbı ve Aromatik Blog

Uçucu Yağlar aklınızı alacak 6 kullanımı

<b>Uçucu Yağlar</b> aklınızı alacak 6 kullanımı

Sağlık dışında, uçucu yağların birkaç beklenmedik amaç için kullanılabileceğini biliyor muydunuz?

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Uçucu yağlar, eski zamanlardan beri tıbbi kullanımda olmuştur. Uçucu yağlar bitkilerden ekstrakte edilir ve çoğu zaman vücut gevşemesine, soğuk algınlığı ve grip semptomlarına karşı savaşmak, selülit ve kırışıklıkları azaltmak için bir aromaterapi olarak kullanılır. Uçucu yağlar, tıpkı  binlerce yıl önce olduğu gibi, bugün de aynı derecede alakalı. Sağlık dışında, uçucu yağların birkaç beklenmedik amaç için kullanılabileceğini biliyor muydunuz?

Evcil hayvan kokusunu gidermede yardımcı

Evinizdeki evcil arkadaşlar bazen biraz ‘koku’ yapabiliyor. Onlara banyo yapmak, onların dinamiklik vermek için yapılması kolay bir şey değildir. Bir ‘kürklü-deodorant’ yapmak için elma sirkesi sardunya, lavanta veya limon yağı karıştırın. Bunları uygulayabilmeniz için iyice çalkalayın ve kokularında bir azalma olduğunu anlayacaksınız.

Halılar üzerinde deneyin

Bir bağırsak hissi olarak adlandırın, ancak bazen halıyı süpürmek, halıyı yeterince temiz düşüncesini bile çözmez. Güzel halılarınızı, lavanta, Limon ya da kabartma tozuna eklenen nane yağı gibi uçucu yağlarla yenileyebilirsiniz. Karışımı tüm halı üzerine serpiniz ve en az 15 dakika bekletin ve sonra vakumlayın.

Uçucu Yağlar Böcek kovucu

Kemirgenler, kertenkeleler ve örümcekler, onların odamıza sürünme düşüncesi cilt taraması olabilir. Pencereleriniz ve kapılarınızın etrafına suyla karışan nane yağını püskürterek davetsiz misafirlerden uzaklaşabilirsiniz. Ya da nane yağıyla bir pamuk topunu ve içeri girebilecekleri pencerelerin köşelerine tıklayabilirsiniz.

Kafeine hoşçakal

Sürüş sırasında uyanık kalmaya mı çalışıyorsunuz? Uçucu yağlar ile uyanık kalabilirsin! Sürüş sırasında lavanta yağı, limon, nane, limon, fesleğen yağlarının kokusunu teneffüs ederek uyanık kalmaya devam edin.

İyi bir gece uykusu

Yenilenmiş uyanmaktan daha iyi olan nedir? Çünkü iyi bir gece uykusu geçirmenize yardımcı olacak. Bu uçucu yağ uçlarıyla, huzursuz kıvrımlara ve dönüşlere elveda diyebilirsiniz. Sadece papatya ve lavanta yağının damlalarını yastığınıza serpiştirin. Ya da her iki yağın bir damlaını bir pamuk topuna ekleyebilir ve çuvalı çıkarmadan önce kafanızın yanında tutabilirsiniz.

Menstrüel krampları rahatlatır

Kızlar not alın: adet günlerinizi kurtarma için esansiyel yağlar. Adaçayı, fesleğen ya da biberiye yağını karıştırıp karın bölgesine masaj yaparak menstrüel kramplarınızı rahatlatın. Yaklaşık 15 dakika boyunca sıcak bir yorganla örtün ve gerektiği şekilde tekrarlayın.

Kaynaklar »»