Tıbbı ve Aromatik Haberler

Ağaç Diken Drone Binlerce Fidan Yetiştirdi

<b>Ağaç Diken Drone</b> Binlerce Fidan Yetiştirdi

Ağaç diken drone duydunuz mu? Bu dronlar sayesinde milyonlarca dönümlük bozulmuş manzara hayata döndürülebilir. BioCarbon Engineering adlı bir teknoloji şirketi , uçan robotları büyük çapta ağaç dikmek için kullanıyor.

Ağaç diken drone duydunuz mu? Bu dronlar sayesinde milyonlarca dönümlük bozulmuş manzara hayata döndürülebilir. BioCarbon Engineering adlı bir teknoloji şirketi , uçan robotları büyük çapta ağaç dikmek için kullanıyor. Eski bir NASA mühendisi tarafından geliştirilen insansız hava araçları, önceden filizlenmiş tohum kabuklarını yere ateşlemek için tasarlandı.

Okumalısınız: Ağaç dikmek taşkınları azaltabilir

Uçağın, elle ağaç dikiminde yerlilerden kat kat daha hızlı ağaç diktikleri gösterilmiştir ve bu yöntem geleneksel ekim yöntemlerinden çok daha hızlı ve ucuzdur.

Hızlı ve Ucuz Dikim

BioCarbon, Myanmar’daki mangrov fidanlarının yeniden ekilmesi için ağaç diken drone ile kar amacı gütmeyen ve dünya çapında kar amacı gütmeyen Worldview International Foundation ile çalışmaktadır. Uçağı eylül ayında çalışmaya başladığı için, fidanlar 20 santim boyunda büyüdü, bu da uçağın çok daha geniş çapta konuşlandırılabileceğine dair heyecan verici yeni kanıtlar sunuyor.

BioCarbon mühendislik kurucusu Irina Fedorenko Fast Company’ye

“Artık hangi türlerin ekilebileceğini ve hangi koşullarda ekebileceğimizi doğrulayan bir planımız var”

Son yedi yılda, Worldview, 6 milyondan fazla ağaç dikmek için Myanmar topluluklarıyla birlikte çalıştı – ama şimdi dronların yardımıyla, yıl sonuna kadar 4 milyon ağaç daha dikmeyi umuyorlar.

“Şimdi ekimimizi büyütmeye ve bu başarımızı çoğaltmaya hazırız.”

Temsilciler, iki yerel işçinin on dron filosunu işletmek için eğitilmeleriyle günde 400.000 ağaç dikebileceklerini tahmin ediyorlar. Projenin başarı göstermeye devam edeceğini varsayarsak, daha sonra dronlar yakında tüm dünyadaki bozulmuş manzaraları canlandırmaya yardımcı olabilir.

Kaynak: GNN