Tıbbı ve Aromatik Haberler

Canlı Avize hemde hava temizliyor!

<b>Canlı Avize</b> hemde hava temizliyor!

Canlı avize garip geldi dimi? Bu yeşil renkli avize, muhteşem bir aydınlatma armatürü değil, çevredeki karbondioksiti emerek temiz oksijene dönüştürüyor yani havayı da temizliyor.

Canlı avize garip geldi dimi? Bu yeşil renkli avize, muhteşem bir aydınlatma armatürü değil, çevredeki karbondioksiti emerek temiz oksijene dönüştürüyor yani havayı da temizliyor.

Exhale avize, çevredeki karbondioksit emisyonlarını temiz oksijene dönüştürmek için alg kullanan, dünyanın ilk “yaşayan” biyonik avizesidir. Özel bir yaşam destek sistemi ile beslenen mikro algler avizenin 70 cam “yaprağı” nda bulunur ve daha sonra fotosentez kullanarak CO2 atmosferini temizler.

Kamu ve Özel Kullanım Mümkün

Armatür, herhangi bir kamu alanını veya özel alanı temizlemeyi mümkün kılarak iç veya dış mekanlara da monte edilebilir.

Avize, biyokimyasal teknoloji konusunda uzmanlaşmış, Londra merkezli bir mühendis olan Julian Melchiorri tarafından tasarlanmıştır. Fikstür basit bir prototip olmasına rağmen, Melchiorri “insan yapımı yaprak” teknolojisini mükemmelleştirmek için yıllarını harcadı – ve tasarımın gelecekte ev tasarımının düzenli bir parçası haline gelmesini umuyor.

İnsan yapımı yaprak

Melchiorri , “Avize tarafından gerçekleştirilen bu biyolojik süreç, yaşamla ilgili kaynakların sürekli değiş tokuş edildiği ve birbirlerinin atıklarının ilgili metabolik süreçleri sağladığı yerler ile insanlar arasında yeni bir simbiyotik ilişki kuruyor ve araştırıyor” diyor . “Bu değişim, biyosferik sistemlerin nasıl çalıştığını, nihayetinde atıkların olmadığı ancak o sistemdeki diğer elementler için değerli bir kaynak olduğunu hatırlatıyor.”

OKU: Bitki türleri beklenenden 500 kat daha hızlı tükeniyor

Avize şu anda dünyanın en büyük dekoratif sanatlar ve tasarım müzesi olan Londra’daki Victoria ve Albert Müzesi’nde.

Kaynak: GNN