Tıbbı ve Aromatik Haberler

Gerçeği Öğrenin! Melisa mı? Limon Otu mu?

Gerçeği Öğrenin! Melisa mı? Limon Otu mu?

Aktarlardan aldığımız ''Melisa'' gerçekten ''Melisa'' mı yoksa ''Limon otu'' mu?

Melisa mı Limon otu mu? Çağımızın en büyük dertlerinden biri stres. Dert, stres olunca çare aramak kaçınılmaz. Televizyonlarda yoğun şekilde bitkilerin tanıtımı ve halkımızın da artık sentetik ilaçları kullanmaktan yorulmasından kaynaklı bitkilere yönelim artınca bizlerde bazı bilgilerinde doğru verilmesi gerektiğini düşündük.

Bitkileri satın aldığınız yer bu aşamada çok önemli. Tanıdığınız bildiğiniz aktarların yanı sıra bildiğiniz ve güvendiğiniz markaların ürünlerini kullanmanız doğru olacaktır.İlerleyen zamanlarda hangi bitki nerden alınır, hangi markalara güvenmeliyiz konulu makalelerimiz ayrıca olacaktır. Bitkinin kaç yıllık olduğu, gerçekten o bitki olup olmadı gibi kriterler oldukça önemli. Kriterleri sıraladığınızda liste baya bir uzuyor.

Gelelim Melisa’ya çoğu aktarda oğul otu olarak geçer, yada limon otu olarak geçer. Ancak melisayı neden içtiğini sorsanız çoğu kişi rahatlattığı ,rahat uyuğudu ,komşu teyzeden duyduğu, depresyona meyili olduğu için yada hoş ve hafif bir içimi olduğu için içtiğini söyler.

Melisa Bitkisinin Fiziksel Özellikleri

Gelelim bitkilerin fiziksel özelliklerine; en basit ayırt edebileceğiniz nokta yapraklarıdır. Melisa’nın yaprakları ise kalp şeklindedir. Ancak aktardan aldığınız Limon otunun dikkat edin, (Melisa olarak adlandırılan Limon otu) yapraklar sivri ve uzudur. Gerçek melisanın yapraklarına dokunduğunuzda kadifemsi bir yapısı vardır. İpek kumaşa dokunduğunuzu hissedersiniz. Ancak limon otu daha sert bir yapıdadır.

Yaptığımız araştırmalar sonucu Melisa, nane familyasındadır. Limon otu ise buğdaygiller familyasındadır.

Limon Otu:  Nepal’de doğal ortamından denenen bitkilerden damıtılan uçucu yağın bileşiminde etken madde olarak geranial (%45,97) ile neral (%33,98) ve sitronellal, n-dekanal, beta karyofilen, gama cadinen, linalol, gereniol, limonen, kanfen, pinen gibi maddeler bulunur. Daha detaylı bilgiye ulaşmak için melisa otu nasıl kullanılır, melisa otu nelere iyi gelir, melisa otu şifaları nelerdir bitkiler bölümünden ilgili bitkiyi bularak öğrenebilirsiniz.

Melisa Otu: Yapraklarında tanen, reçine ve uçucu yağ vardır. Uçucu yağında sitral, sitronellal, geraniol ve lineol vardır. Daha detaylı bilgiye ulaşmak için melisa otu nasıl kullanılır, melisa otu nelere iyi gelir, melisa otu şifaları nelerdir, bitkiler bölümünden ilgili bitkiyi bularak öğrenebilirsiniz.

Sağlığımızı daha çok şifalı bitkiler kullanarak korumaya çalıştığımız çağımızda, gelişen teknoloji ve elde edilen çok fazla imkan bazı durumlarda kötüye kullanılabiliyor. Gerçekten şifa olmasını istediğiniz, takviye olarak tükettiğiniz bitkilerin doğruluğuna emin olarak tüketmeliyiz. Sizlere rehber olabilmesi adına iki bitkinin fotoğraflarını da paylaşarak bundan sonraki şifa alışverişlerinizde kullanmanızı temenni ediyoruz.

Sağlıklı bir dünya için, şifa toprakta.

Sağlıcakla kalın.