Tıbbı ve Aromatik Haberler

Nesli Tükenmiş Bitki Türlerini Yeniden Keşfetti!

<b>Nesli Tükenmiş Bitki Türleri</b>ni Yeniden Keşfetti!

Nesli Tükenmiş bitki türlerini yeniden keşfeden Cape Town Üniversitesi’nde doktora adayı olan Brian du Preez, en fazla 200 yüz yıl önce görülen bir çeşit bezelye ile karşılaştı.

Nesli Tükenmiş bitki türlerini yeniden keşfeden Cape Town Üniversitesi’nde doktora adayı olan Brian du Preez, en fazla 200 yüz yıl önce görülen bir çeşit bezelye ile karşılaştı.

Uzmanlar, yeniden bulunmayı bekleyen daha fazla “nesli tükenmiş” bitkilerin olabileceğini düşünüyor, ancak Güney Afrika’nın bu kadar büyük bir biyolojik çeşitliliği olmasına rağmen , çoğu ulaşılması zor yerlerde, bu durum da bitkilerin bulunmasını zorlaştırıyor.

Winterhoek dağlarının yamaçlarında, Western Cape Tulbagh yakın 1804 yılında son  görülen, küçük beyaz ve lila çiçeklerle tatlı bezelye türüdür. 2008 yılında Güney Afrika kırmızı veri listesinde nesli tükenmiş ilan edilmişti.

Çalılıklar arasındaki Nesli Tükenmiş Bitki Ailesi

Bu küçük çiçeğin listedeki bir nota göre, ildeki ormancılık endüstrisinde kaybolduğu düşünülüyordu. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, Cape’in bitki türlerinin neslinin tükenmesi için sıcak nokta olduğunu , ancak Du Preez’in son bulduğu bulgunun, bazılarının yeniden keşfedilmeyi beklediğini umduğuna işaret etti.

Bir cip yolunun yanında çalılıkları keşfeden Du Preez, “Açıkçası bir şans unsuru var ama aynı zamanda dikkat gerektiriyor” Fabaceae’de (bezelye veya baklagil) uzmanlaşmıştır. aile)

Büyük Cape Floristik Bölgesi’nde ve böylece son altı yılını baklagil türlerinin aranması için Pelerin dağlarında dolaşarak geçirdi. Şimdiye kadar, bazıları öldüğü düşünülen 800’den fazla farklı Baklagiller (Facaceae) türü buldu .

Nesli Tükenmiş Bitki

En son 1804’te Psoralea cataracta, Cape Üniversitesi’nde botanik doktora öğrencisi olan Brian du Preez tarafından yeniden keşfedildi, Western Cape’deki Tulbagh yakınlarındaki bir çiftlikte bir nehrin yakınında dar bir pistte bulunan bir popülasyona yanlışlıkla rastladı. . (Wiida Fourie)

Nesli Tükenmiş Bitki Türleri

Sarı çiçekli Polhillia ignota ve Aspalathus cordicarpa , daha önce sırasıyla 1928’de ve 1950’lerde görülmüştü. Du Preez, ikincisini, Swartruggens Dağları’ndaki Riet Nehri kıyısında, meyve bahçesi gelişimi için tahsis edildiğini keşfettiği alan olarak tanımlamak için acele ediyor.

Du Preez, “ Keşfettiğim tüm türler Baklagiller (Fabaceae), var ama muhtemelen daha fazlası olabilir, ancak diğer ailelerin bitkileri hakkında daha az bilgim var” diyor.

Güney Afrika Ulusal Biyoçeşitlilik Enstitüsü’nün CREW programı proje yöneticisi İsmail Ebrahim, uzun süredir görülmeyen birçok türün bulunmasına rağmen, uzun süredir görülmeyen bitkilerin keşfedilmeyi beklediğini söylüyor.

CREW nedir?

Nadir ve Tehlikeli Kır Çiçeklerinin Koruyucular’ı olan CREW, koruma alanlarındaki bitkileri izlemeyi ve incelemeyi amaçlayan bir vatandaşlık bilimi programıdır.

Güney Afrika’da 6.000’den fazla koruma türü var bu yüzden tüm türleri izlemek bir zor bir durum. “Bu türlerin çoğuna ulaşılması zor yerler var ve bu inanılmaz bitki çeşitliliğine ve çok kısıtlı türlere sahip olduğumuz için, bu türleri bulmak için daha fazla odaklanmaya ihtiyacımız var” dedi.

Du Preez, türlerin korunmasının büyük bir bölümünü türlerin bilimsel olarak tanımlanmasını içerdiğini söylüyor. Bu “kırmızı liste statüsü ile türlerin potansiyel yasal korunmasına izin verir”. “

Kamusal ilgi ve bilgi eksikliğinden dolayı, çoğu bitki türünün, hayvanlardan çok daha fazla nesli tükenme tehlikesi içerdiği için, bu tehlikeyi vurgulamak bizim için çok önemlidir. ”

Kaynak: Bu hikaye ve başlık Brian du Preez’in Cape Town Üniversitesi’nde doktora adayı olduğunu yansıtacak şekilde güncellendi . Du Preez yüksek lisans ve onur derecesi için Stellenbosch Üniversitesi’ndeydi.