Tıbbı ve Aromatik Haberler

İklim değişikliğini durdurmak için ne kadar ağaç dikilmeli?

İklim değişikliğini durdurmak için <b>ne kadar ağaç dikilmeli?</b>

İklim değişikliğini durdurmak için ne kadar ağaç dikilmeli ilk defa bilim insanları açıklama yaptı. Dünya çapında yaklaşık 0.9 milyar hektarlık (2.2 milyar dönüm) arazi yeniden ağaçlandırma için uygun olacaktır;

İklim değişikliğini durdurmak için ne kadar ağaç dikilmeli ilk defa bilim insanları açıklama yaptı. Dünya çapında yaklaşık 0.9 milyar hektarlık (2.2 milyar dönüm) arazi yeniden ağaçlandırma için uygun olacaktır; bu, sonuçta insan kaynaklı karbon emisyonlarının üçte ikisini çekebilir.

ETH Zürihli Crowther Lab, Science dergisinde bunun iklim değişikliği ile mücadelede en etkili yöntem olacağını gösteren bir çalışma yayınladı .

ETH Zürih’deki Crowther Lab, iklim değişikliğini durdurmak için doğaya dayalı çözümleri araştırıyor. Son çalışmalarında, araştırmacılar ilk kez dünyada yeni ağaçların nerede yetişebileceğini ve ne kadar karbon depolayacaklarını gösterdi.

İlginizi çekebilir: Ağaç Diken Drone

Crowther Lab Jean-François Bastin’deki baş yazar ve postdoc’u inceleyin: “Hesaplamaları yaptığımız için bir yön, bizim için özel bir öneme sahipti: şehirleri veya tarım alanlarını, insan yaşamı için gerekli olan alanların restorasyon potansiyelinden dışladık. ”

İklim Değişikliğini Durdurmak için 4,4 milyar hektar

Araştırmacılar, mevcut iklim koşulları altında, Dünya topraklarının 4,4 milyar hektar sürekli ağaç örtüsünü destekleyebileceğini hesapladı. Bu şu anda mevcut olan 2,8 milyar hektardan 1,6 milyar daha fazla. Bu 1,6 milyar hektardan 0,9 milyar hektar, insanlar tarafından kullanılmama kriterini yerine getiriyor. Bu, şu anda ABD’nin ağaç restorasyonu için uygun büyüklükte bir alan olduğu anlamına gelir. Olgun olduktan sonra, bu yeni ormanlar 205 milyar ton karbon depolayabilir: Endüstri Devriminden bu yana insan faaliyetinin bir sonucu olarak atmosfere salınan 300 milyar ton karbonun yaklaşık üçte ikisi.

Fotoğraf Crowther Lab / ETH Zürih

Orman restorasyonu

ETH Zürih’teki Crowther Lab’ın kurucusu ve çalışmasının ortak yazarı Prof. Thomas Crowther’e göre: “Ormanları geri getirmenin iklim değişikliğiyle mücadelede rol oynayabileceğini biliyorduk, ancak bunun etkisinin ne kadar büyük olduğunu bilmiyorduk. Çalışmamız orman restorasyonunun günümüzde mevcut en iyi iklim değişikliği çözümü olduğunu açıkça göstermektedir. Ancak, yeni ormanların olgunlaşması ve doğal potansiyel bir doğal gaz depolama kaynağı olarak tam potansiyellerini gerçekleştirmeleri yıllar alacağından hızlı davranmalıyız. ”

Çalışma ayrıca dünyanın hangi bölgelerinin orman restorasyonu için en uygun olduğunu gösteriyor. En büyük potansiyel yalnızca altı ülkede bulunabilir: Rusya (151 milyon hektar); ABD (103 milyon hektar); Kanada (78.4 milyon hektar); Avustralya (58 milyon hektar); Brezilya (49.7 milyon hektar); ve Çin (40,2 milyon hektar).

Çalışmada, birçok mevcut iklim modelinin iklim değişikliğinin küresel ağaç örtüsünü artırmasını beklemekte yanılmadığı uyarısı yapıldı. Sibirya gibi bölgelerde kuzey boreal ormanları alanında bir artış olabileceği muhtemeldir, ancak oradaki ağaç örtüsü ortalama% 30 ila 40 arasındadır. Bu kazanımlar, tipik olarak% 90 ila% 100 ağaç örtüsüne sahip, yoğun tropik ormanlarda yaşanan zararlardan ağır basacaktır.

Crowther Lab web sitesindeki bir araç , kullanıcıların dünyadaki herhangi bir noktaya bakmalarını ve orada kaç ağaç yetiştirebileceklerini ve ne kadar karbon depolayacaklarını bulmalarını sağlar. Ayrıca orman restorasyon organizasyonlarının listelerini sunar. Crowther Lab , yeni aracı ziyaretçilere göstermek için bu yılki Scientifica’da (sadece web sitesinde Almanca olarak mevcut) yer alacak.

Crowther Laboratuvarı doğayı bir çözüm olarak kullanır:

  • 1) kaynakları daha iyi tahsis etmek – uygun şekilde restore edildiğinde en büyük iklim etkisine sahip olabilecek bölgeleri belirlemek;
  • 2) gerçekçi hedefler belirleyin – restorasyon projelerinin etkisini en üst düzeye çıkarmak için ölçülebilir hedeflerle; ve
  • 3) ilerlemeyi izlemek – hedeflere zaman içinde ulaşılıp ulaşılmadığını değerlendirmek ve gerekirse düzeltici önlem almak.

Kaynak: GNN