Tıbbı ve Aromatik Yağlar

Hindistan Cevizi Yağı

<b>Hindistan Cevizi</b> Yağı

Hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi bilindiği üzere iki kısımdan oluşur; dış kısmı kabuklu ve kahverengidir, aynı zamanda tüye benzer bir görüntüsü vardır.

Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi bilindiği üzere iki kısımdan oluşur; dış kısmı kabuklu ve kahverengidir, aynı zamanda tüye benzer bir görüntüsü vardır. İç kısmı ise sert, beyaz bir yapıdadır; asıl yenilen kısım iç kısmı yani beyaz kısmıdır. Soğuk sıkım yöntemiyle beyaz kısmından yağ elde edilir; bu yağ doymuş yağlardandır. Esasen doymuş yağlar pek de sağlıklı olmasa da bitkilerden elde edilen bu yağ normal düzeyde kullanılırsa aksine vücut için fayda gösterecektir.

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Hindistan cevizinin içinde yoğun miktarda yağ vardır ve bu yağ tüm cilt tiplerine uygundur; cildiniz ister kuru olsun ister yağlı olsun her şekilde Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Yeni çıkmış cilt lekeleri için son derece faydalıdır; lekelerin 2-3 haftada kaybolması gözlenir. Bunun yanında güzel kokuludur, cilde doğal bir koku ve ester havası verir. Nemlendirir, derinin pul pul dökülmesini engeller, küçük kırmızı lekelere de son derece iyi gelir.

İlginizi Çekebilir: Hindistan Cevizi Suyunun Büyüsü

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Saçlarımızı şampuanla yıkadığımızda yağlı görüntüsü ortadan kalkar, kuru bir saç derisine sahip oluruz; aslında istediğimiz tam olarak da budur. Fakat şampuanı sık sık kullanmamız kafamızda aslında olması gereken doğal yağları da yok eder, kuru durumu bir noktadan sonra saçların dökülmesine neden olur. Ayda 1 defa Hindistan cevizi yağını saçınıza uygulayıp 5-6 saat poşete sarılı şekilde beklemek saç derisinin yağı emmesine, saç köklerini güçlendirmesine ve beslemesine katkı sağlayacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı Kilo Vermeye Yardımcı

Hindistan cevizinin içinde yoğun miktarda doymuş yağ yer alır; bu yüzden ne olursa olsun bu yağı vücuda sürmek yerine direk olarak tüketecekseniz az tüketmelisiniz. Hindistan cevizi yağını az bir şekilde tüketmek öncelikle bu yağın karaciğerde işlenmesini, orada enerji haline gelmesini sağlayacaktır. Enerji şeklinde vücutta kalan bu yağ metabolizmayı hızlandırır, doğal yollarla yağ yakımı başlar. Fakat unutmayın ki kaş yapayım derken göz çıkartabilirsiniz, kilo vermek amacıyla Hindistan cevizi yağı kullanırsanız aksine kilo alabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağının Zararları

Yüksek bir doymuş yağ içeriğine sahip olduğu için, gereğinden fazla alındığında kiloyu ve kolesterol düzeylerini artırabileceği yönünde bulgular vardır. Fakat bu bulgular bilimsel olarak hala kanıtlanamamıştır.

  • Hamilelik ve emzirme
  • Kolesterol ve kiloyu artırır
  • Fazla alındığın da ishal yapıyor
  • Sivilcelenme
  • Alerjiler
  • Baş ağrıları

Hindistan Cevizi Yağı Etken Maddeleri

Bu maddeler, hindistan cevizi yağının sağlık ve güzellik alanlarındaki çeşitli kullanımlarını destekler.

  1. Laurik Asit: Hindistan cevizi yağının en büyük bileşenlerinden biri olan laurik asit, antiviral ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir ve ciltte enfeksiyon riskini azaltabilir.
  2. Kaprilik Asit ve Kaprik Asit: Bu yağ asitleri de hindistan cevizi yağında bulunur ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Sindirim sistemi sağlığını destekleyebilirler ve vücutta zararlı bakteri ve mantarların yayılmasını önlemeye yardımcı olabilirler.
  3. Oleik Asit: Bu yağ asidi cildi nemlendirmeye yardımcı olabilir, cilt bariyerini güçlendirebilir ve ciltteki tahrişi azaltabilir.
  4. E Vitamini: E vitamini, hindistan cevizi yağında bulunan bir antioksidandır. Cilt hücrelerini serbest radikallere karşı koruyabilir, cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
  5. Fosfolipidler: Hindistan cevizi yağı, fosfolipidler içerir. Bu bileşenler cildin nem dengesini korumaya yardımcı olabilir ve cilt bariyerini güçlendirebilir.
  6. Antioksidanlar: Hindistan cevizi yağı, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar vücutta serbest radikalleri nötralize edebilir ve hücresel hasarı önlemeye yardımcı olabilir.

Hindistan cevizi yağı, bu etken maddelerin bir kombinasyonuyla birçok farklı alanda kullanılabilir. Cilt bakımından saç sağlığına, bağışıklık sistemini desteklemekten sindirim sağlığını korumaya kadar geniş bir yelpazede kullanım alanlarına sahiptir. Ancak, herhangi bir ürünü kullanmadan önce uzman bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.

Diğer tüm bitkisel yağlar hakkında için bilgi almak tıklayınız.