Tıbbı ve Aromatik Blog

BAÇEM Kursu: 8. Kurs bizde ordaydık!

BAÇEM Kursu: 8. Kurs bizde ordaydık!

BAÇEM Kursu deneyimlerimizi size aktarmak istiyoruz. 10  günlük eğitim boyunca birbirinden kıymetli hocalardan eğitim aldık.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

BAÇEM kursu ile ilgili genellikle hep BAÇEM ne demek diye aratıldığını fark ettik ki bu aramayı gerçekleştirenler cevaplarını direkt bulmuşlardır. BAÇEM’in açılımı “Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi“dir.

BAÇEM, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak 2015 yılında, kırsal alanda ekonomik hareketliliğin sağlanabilmesi için mevcut ve alternatif tarım ürünlerinin tespiti, yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesi aşamasında çiftçilerin bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılmasına yönelik tarımsal eğitim ve yayım çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla Burhaniye Börezli kırsalında 114 dekarlık alanda kurulmuştur.

Daha fazla bilgi almak için BAÇEM’in resmi websitesine uğrayınız.

BAÇEM Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu

Şuan instagram hesabımızdan da takip ettiğiniz üzere Balıkesir de kırsala yerleşme aşamasındayız. BAÇEM kursunun denk geldiği tarihlerde hala İzmir’de şehir yaşamanı sürdürmekteydik. İzmir’den uygun gördüğümüz Burhaniye de bir pansiyonda kaldık 10 gün boyunca. BAÇEM’in bulunduğu Burhaniye ilçesini de oldukça sevdik.Hatta eğitim süresince Balıkesir bölgesi ile ilgili hocalarımızdan aldığımız bilgiler ve yaşadığımız deneyimler Balıkesir’e yerleşme konusunda doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha ispatladı.

10  günlük eğitim boyunca birbirinden kıymetli hocalardan eğitim aldık. Tüm hocalarımızın isimlerini metnin sonunda sizlerle paylaşacağım.

Her gün teorik eğitimler sonrası gerekli derslerde uygulamalı olarak tarla da eğitim aldık. Tarım çeşitleri, tarım makineleri, bitkileri çoğaltma yöntemleri, bitki hastalıkları ve tedavi yöntemleri, tıbbi bitkilerle tanışma, drogların kullanımı tıbbi bitkilerle boyama, tarımda suyun önem, gübreleme, kompost gibi bir çok konuda  hem teorik ve uygulamalı eğitimler aldık. Bunu yanı sıra çiftlik ziyareti ve kaz dağlarında yerinde bitkileri görmek için ziyaretlerde bulunduk.

Son günde ise Tarımsal Girişimcilik paneli ve sertifika töreni ile 10 günlük eğitimimiz son buldu.

80 Kişilik BAÇEM eğitim grubumuzun içinde şuan butik yada büyük işletmesi bulunanlar, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği yapanlar, yapmak isteyenler, kırsala yerşeyenler, kırsala yerleşmeyi düşünenler gibi bir çok girişimci ve girişimci adayı vardı. Kursta alınan eğitimin yanı sıra ilgi alanınız aynı olan insanlarla tanışıp, yaptıkları/yapacakları ile ilgili sohbetlerde BAÇEM kurs eğitimi ekstrası olduğunu BAÇEM’in VIII. Kursu ile ilgili hazırladığı videodan anlayacaksınız.

BAÇEM Kursu: Eğitim aldığımız kıymetli hocalarımız

  • Nazım TANRIKULU / BAÇEM Müdürü 👉 Instagram
  • Mine PAKKANER / Ziraat Mühendisi 👉 InstagramWeb
  • Mehmet PAKKANER / Ziraat Mühendisi
  • Önder MERGAN / Agrohomeopat 👉 Instagram
  • Uğur BİNBİR / Ziraat Yük. Müh. 👉 BAÇEM Web
  • Zakir KULELİ / Ziraat Yük. Müh. 👉 BAÇEM Web
  • Gudrun WAGNER / Ziraat Yük. Müh.  👉 Instagram
  • Serkan AKÇA / Kırsal Hizmetler Daire Başkanı 👉 BAÇEM Web
  • Prof.Dr. Abdullah SOYKAN / Balıkesir Üniveritesi 👉 Web
  • Doç. Dr. Sabriye Çelik UĞUZ / Balıkesir Üniveritesi 👉 Google Akademik
  • Doç. Dr. İsmail TAŞ / Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 👉 Web
  • Prof.Dr. Murat KARTAL / Bezmialem Üniversitesi BİTEM Müdürü 👉 Web
  • Dr.Ecz. Ebru ÖZDEMİRNATH / Altınbaş Üniversitesi DÜAGEM Müdürü 👉 Instagram
  • Prof. Dr. Ramazan ÇAKMAKÇI / Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 👉 Web
  • Prof. Dr. Selami SELVİ / Balıkesir Üniveritesi Altınoluk MYO Müdürü 👉 Google Akademik
Kaynaklar »»
Diğer Haberler