Tıbbı ve Aromatik Blog

Hayıt Otu Faydaları ve Kullanımı

<b>Hayıt Otu</b> Faydaları ve Kullanımı

Ülkemizde de yetişmekte olan hayıt otu nedir ve ne şekilde kullanılır? Merak edenler özellikle farklı görüntüsü nedeniyle ot olmasının yanı sıra daha çok çalı olarak düşünebilirler.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Hayıt Otu Faydaları farklı amaçlar için kullanılmakta özellikle erkeklerde cinsel isteği azaltması ve bunun yanı sıra kadınlarda adet sorununun düzeltilmesi amacıyla kullanılan otlardan biridir. Ot olarak geçse de daha çok çalı ya da maki görünümünde bir bitkidir. Farklı faydaları nedeniyle günümüzde kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle Trakya ve Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir.

Hayıt Otu Nedir?

Ülkemizde de yetişmekte olan hayıt otu nedir ve ne şekilde kullanılır? Merak edenler özellikle farklı görüntüsü nedeniyle ot olmasının yanı sıra daha çok çalı olarak düşünebilirler. Dalları daha çok sepet yapımında kullanılmaktadır. Özellikle kökleri boya yapımında kullanılarak sarı ton elde edilmektedir. Geçmişe 2000 yıl öncesine dayanmaktadır. Özellikle Hristiyanlar tarafından karabiber olarak da kullanılmıştır.

Hıristiyan ruhbanlar tarafından özellikle cinsel arzuları bastırmak amacıyla kullanımı oldukça yaygındır. Erkeklerde cinsel isteği azaltmak amacıyla geçmişte sık kullanılması özellikle farklı isimlerle anılmasını sağlamaktadır.

İffet ağacı, namus ağacı, acı ayıt gibi pek çok farklı isim ile anılmaktadır. Adet sorununun çözülmesi ve aynı zamanda özellikle ortaya çıkabilecek kadınsal rahatsızlıkların tedavisi amacıyla kullanımı oldukça yaygındır. Farklı şekillerde kullanımı söz konusu olabilecek bilgiler arasında yer almaktadır.

Hayıt Otu Faydaları

Farklı amaçlar için kullanımı söz konusu olduğundan özellikle hayıt otu faydaları saymakla bitmez. Geçmişten günümüze kadar yaygın olarak kullanılması özellikle yüksek etkiye sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Doğru şekilde kullanılması istenilen etkinin elde edilmesini sağlamaktadır.

  • Adet ağrısı, göğüs ağrıları gibi özellikle adet döneminde ortaya çıkabilecek sorunların büyük oranda giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
  • Adet dışı rahim kanamalarda, sancılı adet görülmesi ya da adet yetmezliği gibi durumlarda özellikle bitkisel tedavi uygulanabilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
  • Bayanlarda görülmekte olan progesteron hormon yetmezliği durumunda ortaya çıkan kısırlık için kullanılması özellikle tedavi uygulanmasını sağlamaktadır.
  • Alzheimer ve Parkinson hastaları için de kullanılabilir. Özellikle dopamin salgılarının uyarılmasını sağlaması oluşan rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Depresyon durumlarında ortaya çıkan belirtilerin azalmasını sağlamaktadır.
  • Polen alerjisi, arı sokması ya da yılan zehirlenmesi durumlarında kullanılabilir.

Bayanlarda adet öncesi stresi, ağrı şikayetleri, adet düzensizliği gibi durumlarda kullanılan özel bitkilerden biridir hayıt tohumu. Hayıt tohumu yumurtlama periyodlarını düzenleyerek hamile kalma şansınızı artırıyor. Hayıt Tohumlu Yeşil Çay tarifi yazımıza bakmayı unutmayınız.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler