Tıbbı ve Aromatik Blog

Kiraz Meyvesinin Sağlığınıza Faydaları

<b>Kiraz Meyvesinin</b> Sağlığınıza Faydaları

Kiraz, meyve şemasında, sağlık koruyucu gıdalardan biri olarak sıralanır. Bu yüzden, sadece yenmek için değil, aynı zamanda birçok sağlığınıza yararlarıda saymakla bitmez.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Kiraz, meyve şemasında, sağlık koruyucu gıdalardan biri olarak sıralanır. Bu yüzden, sadece yenmek için değil, aynı zamanda birçok sağlığınıza yararlarıda saymakla bitmez. Renkleri sarıdan siyaha kırmızıya kadar değişir. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak veya tart, turta veya meyve suları yapımında tüketilebilir.

Kirazların yüksek antioksidan özelliklerine sahip oldukları bilinmektedir. Ayrıca potasyum, kalsiyum, A vitamini ve folik asit de dahil olmak üzere iyi bir diyet lifi, vitamin ve mineral kaynağıdır. Tükettiğinizde vücudunuzda neler olur?

Kirazlar zengin bir antioksidan kaynağıdır

Antioksidanların uzun süre sağlığa iyi bir bileşim olduğu bilinmektedir. Antioksidanlar ve antienflamatuar bileşikler açısından zengin olan bir meyvedir. Böylelikle, yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır.

Bakınız: Türk kirazı İlk kez Çin’e ihraç ediliyor!

Kiraz, iyi bir uyku almanıza yardımcı olur

Birçok kiraz çeşidi arasında, özellikle tart kirazları melatonin içeren birkaç besin kaynağından biridir. Melatonin, uyku-uyanıklık döngülerinizi kontrol etmeye yardımcı olan bir hormondur. Tart kiraz yemek, uyku düzenini geliştirmek ve iyi bir uyku çekip dinlenmenize yardımcı olur.

Kiraz, kabartıcı artrit ağrısına yardımcı olur

Osteoartrit, hem yaşlı hem de gençleri etkiler. Çeşitli çalışmalar kiraz yeme ve meyve sularını içmenin eklem ağrısını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Kirazlar kolesterol ile savaşmaya yardım eder

Çalışmalar, kiraz suyunu içmenin LDL gibi toplam kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle kalp hastalığı ve kalp krizi riskini azaltır.

Kirazlar saçlarınız için iyidir

Vişne A, B, C, E gibi vitaminleri barındırdığından saç köklerinin güçlendirilmesine ve köklerin kırılmasının önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca saçı besler ve yeni saç foliküllerinin büyümesini uyararak bölünmüş uçları ve saç dökülmesini önler. Kirazlar ayrıca, mevcut hücrelerin rejenerasyonu ile sonuçlanan ve saç büyümesini tetikleyen kafa derisi de dahil olmak üzere vücuttaki kan dolaşımını iyileştirebilir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler