Tıbbı ve Aromatik Blog

Kırmızı Soğan kanserin tedavisine yardımcı olabilir mi?

<b>Kırmızı Soğan</b> kanserin tedavisine yardımcı olabilir mi?

Kırmızı soğan yemek, bilim adamlarına göre kanseri iyileştirmeye yardımcı olabileceğinden gerçekten faydalı olabilir. Bu ölümcül hastalığı tedavi edebilecek doğal bir hapın yolunu açtı.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Kırmızı soğan yemek, bilim adamlarına göre kanseri iyileştirmeye gerçekten faydalı olabilir. Kırmızı soğanlar bu ölümcül hastalığı tedavi edebilecek doğal bir hapın yolunu açtı.

Soğanlar, kanser hücrelerini hücre ölümüne maruz bırakmaya teşvik eden yolları harekete geçirir. Kanada’daki Guelph Üniversitesi’nden araştırmacılar, kanser hücreleri için elverişsiz bir ortamı teşvik ettiklerini ve aralarındaki iletişimi engellediklerini belirtti. Bir çeşit flavonoid olan kuersetin en yüksek konsantrasyonlarından birini içermekte.

Ekip, kırmızı soğanın sadece yüksek kersetin seviyelerine sahip olmadığını, aynı zamanda kersetin moleküllerinin temizleyici özelliklerini zenginleştiren yüksek miktarlarda antosiyaninin de bulunduğunu tespit etti. Guelph Üniversitesi’nden doktora öğrencisi Abdulmonem Murayyan “Kanser hücrelerini öldürmede soğanların mükemmel olduğunu gördük” dedi.

5 Kırmızı soğan tipi test edildi

Ontario’da yetişen beş soğan tipini test etti ve koyu kırmızı renkli özelliklere sahip sert, sert, küre şekline sahip olan Ruby Ring soğan çeşidinin en güçlü kanserle mücadele gücüne sahip olduğunu keşfetti. Murayyan, “Bir sonraki adım, sebzenin kanserle mücadele gücünü insan denemelerinde test etmek olacak” dedi.

İlginizi çekebilir: Soğan Kürü, Soğan ve Soğan Suyu Faydaları

Bu bulgular araştırmacılar tarafından, kimyasalların kullanımını ortadan kaldıran ve kuersetin’in soğanlarda bulunan tüketim için daha uygun olmasını sağlayan yeni ekstraksiyon tekniği üzerine yapılan son bir araştırmayı takip ediyor. Diğer ekstraksiyon yöntemleri, Guelph Üniversitesi’nden profesör olan Suresh Neethirajan’ın, daha sonra gıdaya alınan toksik bir kalıntı bırakabilecek çözücüleri kullandığını söyledi.

“Etkili olduğunu test ettiğimiz bu yeni yöntem, basınçlı bir kapta aşırı ısıtılmış su kullanıyor” ve ekledi;
“Kimyasal içermeyen bir ekstraksiyon yöntemi geliştirmek önemlidir çünkü bu, soğanın kanserle mücadele özelliklerini nutrasötikler ve hap formunda kullanabileceğimiz anlamına gelir” dedi.

Bu süper ürünü şu anda salatalara ve burgerlere koruyucu bir önlem olarak dahil edebilmemize rağmen, araştırmacılar, soğan ekstraktının sonunda meyve suyu veya unlu mamuller gibi gıda ürünlerine eklenmesini ve hap şeklinde bir tür doğal kanser tedavisi olarak satılmasını bekliyor.

Kaynaklar »»

Etiketler 24 Mayıs 2019

Diğer Haberler