Tıbbı ve Aromatik Blog

Rahim Ağzı Yarası için Faydalı Şifalı Bitkiler

<b>Rahim Ağzı Yarası</b> için Faydalı Şifalı Bitkiler

Rahim Ağzı Yarası İçin Şifalı Bitkiler denince ilk önce aklımıza hangi bitkiler gelir?

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Rahim Ağzı Yarası için faydalı şifalı bitkiler. Kadınlar, özel varlıklar. Hayata bakışları, duygusal yapıları, henüz çözülemeyen düşünme şekilleri, her şeyiyle özel insanlar. Birçoğumuz şahit olmuşuzdur; hasta olan bir bayanla ilgili hastalığını soracak olduğumuzda kısık bir sesle “kadın hastalığıymış” derler. Siz hiç “erkek hastalığı” diye bir şey duydunuz mu? Kadının hastalığı bile kendi adıyla anılır.İşte bu hastalıklardan biride “Rahim Ağzı yarası” dır. Ancak önemle belirtelim ki bahsettiğimiz yara kanser değildir.

Hastalık “cervicit” diye yazılır, “servisit” diye okunur. Tıbbi olarak rahim ağzındaki enfeksiyon rahatsızlık nedenidir. Çok azda olsa tahriş ve travmada bu hastalığa neden olabilir. Adet döneminin sonunda ortaya çıkan akıntı, yanma, kaşıntı ve daha birçok nahoş belirti bu hastalığın varlığına işaret eder. Hanımlar nedense pek aldırmazlar çektikleri acılara ve başka bir konuyla alakalı muayene esnasında servisit tespit edilir.

%50 Servisite yakalanıyor

Hastalığın istatistiki verilerine bakacak olursak. Hanımların yarısı hayatlarının bir döneminde servisite yakalanıyor. Cinsel olarak aktif olan her kadın servisit olma potansiyeli taşıyor. Servisit ileri safhalarında kısırlığa yol açabildiği gibi bebeklerin erken gelmesi ve düşmesi gibi istenmeyen olaylara da yol açabilir. Bu hastalıkla beraber gebe kalan hanımların çocukları solunum yolu ve görme gibi problemlere maruz kalabilir. Her şeyden önce uzman bir doktorun hastalığı teşhis etmesi gereklidir. Teşhisten sonra modern tıp yakma, dondurma ve lazerli işlem gibi uygulamalarla tedaviye başlamaktadır.

Birçok hastalık insanlık tarihi kadar eski olduğuna göre insanlar eskiden bu hastalıkla nasıl mücadele ediliyordu? Bu sorunun cevabı “alternatif tıp”tır. Ama bundan çok bildiğimiz eski şifacılardır. Rahim Ağzı Yarası İçin Şifalı Bitkiler tedavi edici olarak kullanılabilir.

Sarkık Göğüslere Bitkisel Çözümler (+40 Yaş)

Laboratuvarda yapılan ilaç yok mu? Tabi ki var bu ilaçlar insan sağlığına olumlu etki yaptıkları için üretiliyorlar. Onca yetişmiş insan istihdam ediliyor. Yıllar süren test aşamaları ve ciddi ARGE(araştırma geliştirme) harcamaları yapılıyor. İlaç yapımı da çok meşakkatli bir iş. Biz modern tıbbın ilaçlarına karşı değiliz ancak kullandığımız birçok ilaç doğadan elde ediliyor. Eğer bu “doğal ilaçlar” olumsuz bir etki yaratmaması kaydıyla neden kullanılmasın?

Rahim Ağzı Yarası İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir?

Dünyaca ünlü “Gladyötör filmini izlemeyen çok az insan vardır. Esir alınmış köle olarak satılmak üzere tahta bir arabada tangur tungur götürülen eski general (Russell Crowe)iltihap kapmış yarası yüzünden ayılıp bayılmaktadır. Gözü bir açar ki kara derili iri kıyım bir adam ağzında sakız çiğner gibi bir otu ezip generalin yarasına sıkıştırmaktadır. Nitekim bizim general o tükürüklü otun iyileştirici etkisiyle toparlanır. Amacım ne film anlatmak ne de sağlıklı olmayan tedavileri okuyucuya salık vermek değildir..

Alternatif tıp yüzlerce doktor, mühendis çalıştırmaz fakat binlerce yıldır denenmiş nesilden nesile aktarılmış bilgiler içermektedir. Aynı zamanda sayısını bilmediğimiz kadar insan üzerinde denenmiştir. Çok değil bundan yirmi yıl öncesinde neredeyse her köyün bir otacısı(şifacı) vardı. Bu insanların bitkilere olan aşinalığı birçok insanı hayretler içinde bırakabilirdi. Rahim Ağzı Yarası İçin Şifalı Bitkiler denince ilk önce aklımıza hangi bitkiler gelir?

  • Ceviz yaprağı (İki tutam ceviz yaprağı iki litre suda sekiz dakika kaynatılacak. Oturma banyosu olarak uygulanır.)
  • Civanperçemi (kürü uygulanacak)
  • Kudret narı (Meyveler güneşte kurutulduktan sonra halis zeytinyağının içinde merhem kıvamına getirilir servisit ile enfekte olmuş bölgeye tatbik edilir. Sonrasında sürülen bölge temizlenmelidir.)
  • Kekik yağı (temiz bir tampon bezine birkaç damla damlatılarak yaranın üzerine konur.)

Doktorunuza danışmadan lütfne uygulamayın!

Kaynaklar »»
Diğer Haberler