Tıbbı ve Aromatik Blog

Şifalı Bitkiler ile Kolesterolü kontrol altında!

<b>Şifalı Bitkiler</b> ile Kolesterolü kontrol altında!

Şifalı bitkiler ile kolesterolü kontrol altında tutabilirsiniz.Uzmanlar burada yoğun şekilde toplanan kolesterolün sağlığa oldukça büyük tehlikesi olduğunu açıklamışlardır. İşte kolesterolden uzak durmanın yolları ve kolesterol diyeti şu şekildedir;

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Şifalı bitkiler ile kolesterolü kontrol altında tutabilirsiniz. Kolestrol vücuda zararlar verecek durumlar arasında yer almaktadır. Kanda yüksek miktarda bulunan kolesterol zamanla etki göstermektedir. Kolesterol kalp damarları üzerinde toplanmış ise kalp damarlarının tıkanmasına ve kalp ile ilgili birçok hastalığa yol açmaktadır. Kalp damarları üzerinde toplanan kolesterol kalp yetersizliği ve kalp krizine neden olabilir. Beyni besleyen damarlar da ise kolesterolün toplanması felç, hafıza bozuklukları gibi sorunlara yol açmaktadır, bunlar önemli belirtilerdir.

Ayrıca kolesterol böbrekte toplanırsa bu da böbrek yetmezliğine yol açar. Böbrek yetmezliği de insan sağlığı için oldukça zararlı bir durumdur. Kolesterol birçok açıdan insana ciddi sorunlar yaşatabilir. Bu yüzden kolesterol dengesini şifalı bitkiler iyi yapmalı ve fazla kolesterol oluşumunu engellemeliyiz.

Kolesterol beyin, sinirler, böbrek v kalp bölgelerinde toplanır. Uzmanlar burada yoğun şekilde toplanan kolesterolün sağlığa oldukça büyük tehlikesi olduğunu açıklamışlardır. İşte kolesterolden uzak durmanın yolları ve kolesterol diyeti şu şekildedir;

Kolesterol Diyeti

  • Kızarmış yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Genel olarak haşlanmış yiyecekler tercih edilmelidir.
  • Tavuk eti tüketimi yapılmalıdır.
  • Çok fazla yağlı olan yemeklerden kaçınılmalıdır. Fazla yağlı yemekler kolesterolü artıran etkenler arasındadır.
  • Meyve ve sebze tüketimi mümkün oldukça fazlalaştırılmalıdır. Meyve ve sebzeler kolesterol oluşumunun önüne geçer.
  • Haftanın 4 günü en 40 dakika boyunca yürüyüş yapılması gerekmektedir.
  • Ceviz, yulaf kepeği, elma, sarımsak, soğan gibi faydalı şifalı bitkiler kolesterol düşürücü bitkiler olarak kullanılabilir.

Cevizi suyun içine koyup bir süre bekletmek ve sonrasında içmek oldukça yararlıdır. Başta göbek eritmek olmak üzere birçok yararı bulunan ceviz suyu, stresle mücadele konusunda da kullanılabiliyor.

İlginizi çekebilir: Ceviz Suyu Faydaları ve Hazırlanışı

Bu kurallar ile kolesterol oluşumunun önüne geçilebilir ve vücudun kolesterol dengesi sağlanabilir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler