Tıbbı ve Aromatik Blog

Şifalı Bitkilerden Krem Yapımı ve Kullanma Yöntemi

<b>Şifalı Bitkilerden Krem Yapımı</b> ve Kullanma Yöntemi

Şifalı bitkilerden krem yapımı ve bu konuda atölyeler son dönemde oldukça popüler bitkisel tedavi ve cilt bakım ürünleri arasına girmiştir. Bu bitkisel kremleri evde, sağlıklı bir şekilde şifalı bitkiler ile  hazırlamamız mümkündür.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Şifalı bitkilerden krem yapımı ve bu konuda atölyeler son dönemde oldukça popüler bitkisel tedavi ve cilt bakım ürünleri arasına girmiştir. Bu bitkisel kremleri evde, sağlıklı bir şekilde şifalı bitkiler ile  hazırlamamız mümkündür.

Şifalı bitkilerin bu tarz kullanımı su ve yağı beraber içerir. Bu nedenle merhemden farklı olarak cilt üzerine temas eder. Serinletici ve rahatlatıcı bir takım özellikleri bulunmaktadır. Cilt gözeneklerinin havalanmasına, temizlenmesine ve terlemesine olanak sağlar.

200 mL (2 Çay Fincanı) kreme 2 mL esasniyel yağ ilave edildiği taktirde krem üzerinde küf üremesini geciktirip kremin daha sağlam olmasını sağlayabilir.

Bakınız: Bitki Günleri Şenliği Fransada ‘Krem Şanti’ vatanında

Bitkisel kremler için Gerekli Malzemeler Nelerdir?
60 Gram Kurutulmuş veya 145 Gram Taze Bitki
300 Gram Emülsiyon Balmumu
140 Gram Gliserin
160 mL Su

Saklama Koşulları Nasıldır?

Şifalı bitkiler ile hazırladığınız bitkisel kremlerinizi ağzı kapalı bir koyu cam kavanoz içerisinde buzdolabında olmak üzere üç ay kadar saklanabilir.

Standart Kullanım Dozu Nedir?

Merhem şeklinde hazırlanmış bitkiler günde üç defa haricen sürülmelidir.

Şifalı bitkilerden Krem Yapımı Nasıl Hazırlanır?

İçerisinde kaynamış su bulunan tencerenin tepesine, tencerenin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde oturacak genişlikte bir kase koyun. Emülsiyon balmumunu benmari şeklinde dökün ve eritin. Ardından sırasıyla gliserin, su ve bitkileri yavaş yavaş ilave edin, bu sırada karıştırmaya devam edin. Bütün malzemeleri koyduktan sonra 180 dk ağır ateşte kaynatın. Daha sonra karışımı tülbentten süzerek başka bir kaba boşaltın ve soğuyup kıvamını bulana kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak kıvam yakaladığınızda bir bıçak yardımıyla şifalı bitkiler ile elde ettiğiniz karışımı cam kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olarak buzdolabına koyun ve orada saklayın.

Kaynaklar »»