Tıbbı ve Aromatik Blog

Yoğurt yemek kalp rahatsızlığı riskini azaltabilir

Yoğurt yemek <b>kalp rahatsızlığı riskini azaltabilir</b>

Yoğurt yemek tek başına veya lif bakımından zengin meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar açısından zengin bir diyetin tutarlı bir parçası olarak kalp sağlığına faydalı olabileceğine dair yeni ve önemli kanıtlar sağlıyor.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Yüksek tansiyon veya hipertansiyon büyük bir kardiyovasküler hastalık risk faktörüdür. Klinik çalışmalar daha önce süt tüketiminin kardiyovasküler sağlık üzerindeki yararlı etkilerini göstermiştir.

Amerikan Hipertansiyon Dergisi’nde yayınlanan çalışmada, Yoğurt bağımsız olarak kardiyovasküler hastalık riski ile ilişkili olabilir.

ABD’deki Boston Üniversitesi Tıp Fakültesinden Justin Buendia.

“Daha önceki küçük çalışmaların mayalanmış süt ürünlerinin yararlı etkilerini gösterdiğinden uzun süreli yoğurt alımının kardiyovasküler problem riskini azaltabileceğini varsaydık”

Buendia, şu şekilde açıkladı; “Sonuçlar, Yoğurt yemek tek başına veya lif bakımından zengin meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar açısından zengin bir diyetin tutarlı bir parçası olarak kalp sağlığına faydalı olabileceğine dair yeni ve önemli kanıtlar sağlıyor”

Araştırmada, Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışmasına katılan Hemşirelerin Sağlık Çalışması ve 18.000 erkeğin (40-75 yaş arası) yüksek tansiyonu olan 55.000’den fazla kadın (30-55 yaş arası) vardı.

Yoğurt

Daha yüksek oranda yoğurt alımı, Hemşirelerin Sağlık Çalışması kadınlarında miyokard enfarktüsü veya kalp krizi riskinde yüzde 30 azalma ve Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışması erkeklerinde yüzde 19 azalma ile ilişkilendirilmiştir. Hemşirelerin Sağlık Çalışmasında ve Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışmasında sırasıyla 3,300 ve 2,148 toplam kardiyovasküler hastalık vakası (miyokard enfarktüsü, inme ve revaskülarizasyon) vardı.

Araştırmacılara göre, kadınlarda yüksek yoğurt alımı yüzde 16 daha düşük revaskülarizasyon riskiyle ilişkiliydi.

Cerrahi prosedür, kalp kasına gerekli kan akışını sağlamak için mevcut blokajların etrafına yeni kan damarları yerleştirir.

Araştırma Sonuçları

Araştırmacılar, her iki grupta da, haftada iki porsiyondan fazla yoğurt tüketen katılımcıların, takip süresi boyunca yaklaşık% 20 daha düşük koroner kalp hastalığı veya felç riskine sahip olduklarını söyledi.

Toplam kardiyovasküler hastalık sonuç değişkenine revaskülarizasyon eklendiğinde, hem erkek hem de kadınlarda risk tahminleri azalmış, ancak anlamlı kalmıştır.

Genel olarak kalbi sağlıklı bir diyetle birlikte daha yüksek yoğurt alımı, hipertansif erkek ve kadınlar arasında kardiyovasküler hastalık riskinde daha fazla azalma ile ilişkiliydi.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler