Tıbbı ve Aromatik Blog

Zona hastalığına iyi gelen Şifalı Bitkiler

Zona hastalığına iyi gelen <b>Şifalı Bitkiler</b>

Zona hastalığına iyi gelebilecek bitkilerin başında sarımsak gelmektedir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Zona hastalığı, virüslerin neden olduğu bir hastalıktır. Virüslerin deride kızarık lekeler oluşturduğu bir cilt hastalığıdır. Bu hastalığa stres, travma veya aşırı üzücü olaylar neden olabilmektedir. Ciltte oluşan kızarık lekeler; ağrı, yanma ve tahriş yaratmaktadır. Ayrıca insanların zonaya yakalanma riskini artıran bir diğer faktör de kişinin bağışıklık sisteminin zayıf olmasıdır. Bu durumda bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerin bu hastalığa yakalanma riski oldukça düşüktür diyebiliriz. Zona hastalığının temelinde suçiçeği virüsü yatmaktadır. Çocukken geçirilen suçiçeği hastalığının virüsü vücuda yerleşerek ileride bağışıklık sistemimizin zayıf olduğu bir anda zonaya dönüşmektedir. Zona aynı zamanda vücutta döküntülere yol açmaktadır.

Zona hastalığına ne iyi gelir?

Zona, kişinin sinir sistemini olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Sebebi ise vücutta oluşan lekelerdir. Bu sebeple kişi kendini kötü hissedip sosyal ilişkileri sağlam bir şekilde geliştirmeyebilmektedir. Ayrıca zona, vücut direnci düşük olan insanlarda uzun süre kalabilmektedir. İyi bir yaşam standartlarına sahip olmak da zonanın geçmesi veya oluşmaması için önemli bir faktördür. Zona hastalığı yaklaşık iki, üç ya da dört haftada iyi bir tedavi sonucunda kendi başına geçebilmektedir. Tabi bunun için iyi ve etkili bir bakım şarttır. Zonanın belirtileri aslında yukarıda da bahsettiğimiz gibi vücutta oluşan kabarcıklar ve kırmızı lekelerdir. Zona hastalarının tıpkı suçiçeğinde de olduğu gibi çok sıcak bir suda banyo yapmamaları gerekmektedir. Sebebi ise sıcak suyun ağrıya sebebiyet vermesi ve banyo sonrası lekelerin enfeksiyon kapması riskidir. Bu nedenle ılık bir suda banyo yapılması tavsiye edilmektedir. Zona hastalığının ne olduğunu açıkladıktan sonra, sizlere faydalanabilmeniz açısından, zonaya iyi gelen şifalı bitkiler ;

Sarımsak

Zona hastalığına iyi gelebilecek bitkilerin başında sarımsak gelmektedir. Sarımsağın içerdiği antibiyotik etkisi zonanın neden olduğu ağrıyı yok etmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca pek çok doktor sarımsağın ezilip ya da çiğ yutulması gerektiğini belirtmektedir. Sarımsağın zona dışında da pek çok hastalık için de kullanıldığı bilinmektedir.

Melisa

Melisa otu, birçok hastalığın tedavi sürecinde kullanıldığı gibi zonanın tedavi sürecinde de kullanılan bitkilerin başında gelmektedir. Melisanın ağrıyı yok edici etkisinin yanında sakinleştirici etkisi de bulunmaktadır. Cilde birden çok faydası olan melisa otu, özellikle vücutta oluşan lekeleri ve kızarıklıkları gidermede kullanılmaktadır. Ayrıca hastalar, melisanın hem çayından hem de otundan yararlanabilmektedirler. Melisa otunun faydaları sadece yukarıda yazdıklarımızla sınırlı değildir.

Melisa / Oğulotu hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsniz

Gerçeği Öğrenin! Melisa mı? Limon Otu mu?

Aloe Vera

Aloe vera bitkisi sahip olduğu özelliklerden dolayı cilde birçok faydası bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı ciltte oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Aloe vera, özellikle zona gibi ağrıya neden olan rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıp ağrıyı azaltmaktadır. Ayrıca iltihap kurutucu etkisi sebebiyle ciltte oluşan iltihabı kurutmaktadır. Bunların dışında ciltte oluşan lekeleri soğutma etkisine sahiptir.

Meyan

Çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan meyan kökünün kendine özel bir tadı bulunmaktadır. Özellikle Asya ve Hindistan gibi ülkelerde yetiştirilen ve sıklıkla kullanılan bir bitki türüdür. Mide ve karın ağrısından ciltte oluşan sorunlara kadar pek çok rahatsızlıkta tercih edilen bitki türlerinden biridir. Meyan kökü, ciltte oluşan döküntülere karşı kullanıldığı gibi iltihaba karşı da kullanılabilmektedir.

Hindistan Cevizi Yağı

Özellikle cilt bakımı için kullanılan bitkilerin başında Hindistan cevizi gelmektedir. Tabi Hindistan cevizinin faydalarını cilt bakımı olarak sınırlandıramayız. Sebebi ise Hindistan cevizinin pek çok rahatsızlıkta kullanılmasıdır. Hindistan cevizinden elde edilen yağ birçok rahatsızlığın giderilmesinde kullanılmaktadır. Özellikle suçiçeği ve zona gibi ciltte lekeler oluşturan rahatsızlıklarda kullanılması tavsiye edilmektedir. Hindistan cevizi yağı ciltte oluşan kızarıklıklar ve kaşıntıların giderilmesi için kullanılmaktadır. Ayrıca lekelerin ya da kızarıklıkların temizlenmesinde de kullanılabilmektedir. Hindistan cevizi yağı cilt hastalıklarının birçoğunun tedavisinde kullanılabilmektedir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler