Tıbbı ve Aromatik Haberler

Eczacılar aktarlardan şikayetçi – Tıbbi bitkileri aktarlardan kurtarın

<b>Eczacılar aktarlardan şikayetçi</b> – Tıbbi bitkileri aktarlardan kurtarın

Eczacılar aktarlardan şikayetçi, tıbbi ve aromatik bitkileri araştırmakla görevli Meclis komisyonuna bilgi veren eczacılar, aktarlardan şikayetçi oldu.

Eczacılar aktarlardan şikayetçi

Tıbbi ve aromatik bitkileri araştırmakla görevli Meclis komisyonuna bilgi veren eczacılar, aktarlardan şikayetçi oldu. Eczacılar, bazı aktarların vatandaşın hayatını tehlikeye sokacak ürünleri bilinçsizce sattığını anlattı.

İLGİLİ: Konya’da Aktarlarda Satılan Tıbbi Bitkiler ve Kullanılan Kısımları

TIBBİ Aromatik Bitkileri (TAB) araştıran Meclis komisyonunda eczacıların hedefi aktarlar oldu. Aktarda satılan ürünlerin kötü koşullarda saklandığını savunan öğretim üyeleri, “Tıbbi bitkileri aktarlardan kurtarın” dedi.

FAZLASI ORGAN YETMEZLİĞİ YAPAR

Hürriyet gazetesinden Bülent Sarıoğlu’nun haberinde görüşlerine yer verilen Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya (Hacettepe Üniversitesi), “Maalesef aktarlar halkı sağlık riskine sokacak derecede problemli ürünler sunmaktalar. Kış çayı olarak aktar hemen ekinezyayı tutuşturuyor elinize. Hiçbiri ‘Ekinezyayı 6-8 haftadan fazla kullanırsanız karaciğer toksitesine gider, daha uzun kullanırsanız organ yetmezliğine gider’ demez. Ama bunu eczacı bilir ve ilaç etkileşimleri için uyarır” dedi.

Aktarlar hekim, eczacı olarak kanserden tutun, her şeye veriyorlar, maalesef devlet de görmüyor

Eczacılar aktarlardan şikayetçi

Aktarlar Ve Fırıncılara İnceleme

Tarım ve Orman İl Müdürü Parıldar ziyareti esnasında yaptığı açıklamada “Gıda Denetim Ekiplerimiz halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla özellikle ekmek başta olmak üzere tüketiminin artış gösterdiği Ramazan ayında et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri işleyen üretim yerlerinde işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolama şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda daha sık denetim yapıyorlar. Bizler de fırınlarımızı ziyaret ederek çalışma koşullarını yerinde görmek ve işletme sahiplerimiz ve çalışanlarıyla sohbet etmek istedik.

Prof. Dr. Ekrem Sezik (Yeditepe Üniversitesi) ise, “Aktarlar hekim, eczacı olarak kanserden tutun, her şeye veriyorlar, maalesef devlet de görmüyor. Satılan ürünlerin analizi yok. Depolarını görseniz, ne gezdiği belli değil” değerlendirmesinde bulundu.

OKU: Aktarlarda Yasaklanan 38 Ürün

Prof. Dr. Mustafa Aslan (Gazi Üniversitesi), “Antakya’da aktar bana bir çuvalın içerisinden bitkiyi çıkardı, yarısından fazlasında mantar üremiş. ‘Sen bunu at’ dedim. O da aynen şu ifadeyi kullandı: Hocam, bir şey olmaz, siyahı daha iyidir.” dedi.

Bundan dolayı tüm içeriklerimizin altına özellikle bir hastalığa çare arıyorsanız, bunu “öncelikle doktorunuza danışınız” ibaresi bırakıyoruz. Bu konularda hepimizin bilgilenmesi gerekmektedir. Evet, aktarlık özel bir meslek lakin bilgisizlerin elinde, kazanç ve para uğruna insan sağlığı ile bilgisiz bir şekilde oynayabiliyorlar.

Kaynak: NTV