Tıbbı ve Aromatik Blog

Astım için Şifalı Bitkiler ve Ev Yapımı Bitkisel İlaçlar

<b>Astım için Şifalı Bitkiler</b> ve Ev Yapımı Bitkisel İlaçlar

Astım için Şifalı Bitkiler ve ev yapımı bitkisel ilaç tariflerinden bahsedeceğiz. Astım tedavisi için öncelikle doktorunuza başvurmalısınız, alternatif destekleyici tedaviler, astım ilaçları gibi ürünler doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Astım için Şifalı Bitkiler ve ev yapımı bitkisel ilaç tariflerinden bahsedeceğiz. Lakin yazımızın başında her içeriğimizde olduğu gibi -önemli uyarımızı- tekrarlayalım. Doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmayınız!

Astım yani nefes darlığı hastalığı nefes alma esnasında alınan havanın alveol denilen hava boşluklarına iletimini sağlayan hava yollarında tıkanma, daralma ve hava akımındaki zorluklar ile açıklanabilecek bir hastalıktır.

Astım hastalığının tedavisi için hastalar çeşitli ilaçları kullanır. Astım hastalığı olan kişiler aniden gelebilecek bir astım nöbeti sırasında dik oturmalı ve karınlarını biraz öne çıkarmaları tavsiye edilir. Nefes alış esnasında akciğerdeki hava keseciklerinin çökmesini engellemek için hasta dudaklarını sivriltmelidir. Tedavi için düzenli nefes ve soluk almak çok önemlidir. Astım hastaları için çok soğuk havalar tehlikelidir, dışarı çıkmamaları tavsiye edilir. Eğer nefes darlığı, astım hastaları çok soğuk havalarda dışarı çıkmak zorunda kalırlar ise burunlarını bir atkı vasıtası ile kapatmalı ve düzenli bir şekilde nefes almalıdırlar.

Astım için Şifalı Bitkiler

Astım tedavisi için öncelikle doktorunuza başvurmalısınız, alternatif destekleyici tedaviler, astım ilaçları gibi ürünler doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Astım için pratik şekilde hazırlanabilen şifalı bitkisel formüller

Astım, nefes darlığı için yaklaşık 1 su bardağı kaynar suya 10 gr kadar ısırgan yaprağı eklenir, 10 dakika bekletip demlettikten sonra içilir, bu ısırgan otu çayı günde 2-3 bardak içilebilir.

Öksürük otu çayı da astım için faydalı ve yararlı şifalı bitkiler arasındadır. Günde 1-2 bardak içilebilir, sinirli ot, kekik karışımı ile birlikte de kullanılabilir.

Ayva yaprağı da astım yani nefes darlığı için faydalıdır. 1 su bardağı suya 5-6 gram ayva yaprağı 8-9 dakika kaynatılıp günde 1-2 bardak içilebilir.

Astım, nefes darlığı için karanfil, karabiber, zencefil, tarçın, ısırgan otu, ayva yaprağı karışımı ile yapılan çayların faydalı olduğu belirtilmektedir.

Astım için Diğer Faydalı Bitkiler

Domates

Domates içerdiği yüksek c vitamini barındıran sık kullandığımız sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında bulunan şifalı sebzeler arasındadır. Yapılan çalışmalar ve araştırmalara göre günde alınan ortalama 1000 mg c vitamininin bronşiyal spazmlara, göğüs hırlamasına, astım krizlerine, burun tıkanıklığına, solunum yolu enfeksiyonlarına ve göz sulanmasının ortadan kaldırılması için oldukça faydalı olduğu belirtilmiştir. Bu yüzden c vitamini deposu olarak sayabileceğimiz şifalı bitkiler den olan domates bir nevi ilaç görevinde, astım için yararlı bitkilerdendir.

Çay, Kafein, Çikolata, Kahve

Çay, çikolata, kahve gibi içecekler bitkilerden üretilir. Bu yüzden bitkisel ürünler arasında yer alabilirler, bu ürünler kafein içerir. Kafein içeren ürünler astım için faydalıdır. Ancak doğal ürünler tercih edilmelidir. Aşırı tüketilmemelidirler. Kafein fazlalığı ile sinir ve uykusuzluk oluşur.

Kaynaklar »»