Tıbbı ve Aromatik Blog

Faydalı atıştırmalıklar: iyi bir gece uykusu için yatmadan önce

Faydalı atıştırmalıklar: iyi bir gece uykusu için yatmadan önce

Faydalı atıştırmalıklar size iyi bir gece uykusu verebileceğini biliyor musunuz?

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Faydalı atıştırmalıklar size iyi bir gece uykusu verebileceğini biliyor musunuz? Uyku sırasında, büyüme hormonu doğal olarak salınır ve vücudunuz kimyasalları değiştirmeye başlar. Yaşlanma veya ölü hücreleri tamir etme şansına sahiptir. Birçok kişi uyumak için mücadele ederken, sağlık uzmanları iyi bir gece uykusu almak için bu yatmadan önce faydalı atıştırmalıklar konusunda atıştırma önerisinde bulunuyorlar.

Süt / Peynir

Daha iyi uyumak için ılık süt içmek her zaman tavsiye edilir. Ve bunun arkasındaki gerçek, çoğu süt ürününün uykuya neden olan amino asit, triptofan içermesidir. Bu triptofan yardım uykuyu destekler.

Marul

Yeşil tüketen yapraklı marul, iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni, marulun, uzmanlara göre, beyni afyonunkine benzeyen bir yatıştırıcı özelliği olan lactucarium içermesidir.

Vişne Suyu

Yapılan çalışmalara göre, vişne suyu daha hızlı uykuya dalmanızı sağlayabilir. Kira vişne gibi kirazlar doğal olarak melatonin seviyelerini arttırır. Bu nedenle, uykusuzluk sorunları tedavisinde yardımcı olduğu bilinmektedir.

Faydalı Atıştırmalıklar

Papatya çayı

Papatya çayı, stresli bir çaydır. Bir bardak papatya çayı üzerine dalmak, uyumak için size yardımcı olacaktır çünkü papatya çayı glisin artışıyla ilişkilidir. Glisin, sinirleri ve kasları hafif bir yatıştırıcı olarak harekete geçiren bir kimyasaldır.

Papatya Çayı Faydaları ve Hazırlanışı için tıklayınız.

Yatmadan önce atıştırma ile kendinizi yenileyerek iyi bir gece uykusu çekecek ve belirli kronik hastalık riskini azaltacak, beyninizi ve sindirimini sağlıklı tutacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendireceksiniz. Bunlar dışında aşağıdaki faydalı atıştırmalıklardan da faydalanabilirsiniz.

  1. Muz: Muz, içeriğindeki magnezyum ve B6 vitamini ile uyku düzenini desteklemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda serotonin üretimini artırarak rahatlatıcı bir etki sağlayabilir.
  2. Badem: Badem, içeriğindeki magnezyum ve protein ile uykuya yardımcı olabilir. Ayrıca melatonin üretimini artırarak uyku düzenini destekleyebilir.
  3. Çiğ Bal: Doğal bal, içeriğindeki glisin amino asidi ile vücudu rahatlatmaya yardımcı olabilir. Süt veya bitki bazlı bir içecekle birlikte tüketebilirsiniz.
  4. Lavanta Çayı: Lavanta çayı, rahatlatıcı özellikleri ile bilinir. Lavanta çayı, uyumadan önce tüketilerek uyku kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.
  5. Chia Tohumları: Chia tohumları, içeriğindeki magnezyum ve triptofan amino asidi ile uykuya yardımcı olabilir. Yoğurt veya süt ile tüketebilirsiniz.
  6. Kamille Çayı: Kamille çayı, sakinleştirici etkileri ile bilinir. Özellikle uyumadan önce tüketmek rahat bir uyku sağlamaya yardımcı olabilir.
  7. Yulaf Gevreği: Yulaf gevreği, içeriğindeki lif ve melatonin ile uyku düzenini dengeleyebilir. Süt veya bitki bazlı sütlerle birleştirerek tüketebilirsiniz.
  8. Hindistancevizi Parçaları: Hindistancevizi parçaları, içeriğindeki doymuş yağlar ve magnezyum ile uyku kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.

Faydalı Atıştırmalıklar için Dikkat!

Bu bitkisel atıştırmalıkları, kişisel tercihlerinize ve sağlık durumunuza uygun olarak kullanmanız önemlidir. Uyku kalitesini artırmak için düzenli bir uyku rutini oluşturmanız ve uyumadan önce rahatlatıcı aktiviteler yapmanız da faydalı olabilir. Her zamanki gibi, standart bir durumda bu atıştırmalıklar zararlı gözükmeyebilir, veya fazlası/ aşırıya kaçılması riskli olabilir. Alerjik bir durumunuz veya tıbbi bir sorundan kaçınmak için öncelikle doktorunuza danışınız.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler